|
|
Sudak Köftesi |
|
baraka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2017
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc129499
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g sudak balığı
1/2 bağ taze soğan
3 dal taze kişniş
10 g toz şeker
50 g galeta unu
50 g shitake mantarı
1 yumurta
10 ml balık sos
5 ml susam yağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Pane harcı için
150 g un
100 g panko
2 yumurta
Sosu için:
30 ml limon suyu
90~100 ml sızma zeytinyağı
1/2 limon kabuğu rendesi
10~15 g kapari
Tuz
Karabiber
Sosu için, bütün malzemeyi bir kapta karıştırın.
Önce balıkları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından kişniş, taze soğan ve shitake mantarları da kuşbaşı doğrayıp balıklara ilave edin. Geri kalan malzemeyi de ekleyip hepsini karıştırın. Karışıma köfte şeklini verdikten sonra un, yumurta ve panko ile paneleyin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt-üst fan modunda 20-25 dakika pişirin.
|
Sudak Köftesi |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24069
Gönderme Tarihi: 25.May.2008
2,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. sudak balığı (ya da lüfer)
Havuç
Limon
Defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Bir yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı un
1-2 bardak balık haşlaması suyu,
tavuk suyu, ya da süt
Hindistancevizi
1 bardak kızarma yağı
Sudakların pullarını kazıyıp içini çıkarttıktan sonra baş ve yüzgeçleriyle kuyruğunu kesin. Üzerini örtecek kadar su, kazınmış havuç, limon suyu, define yaprağı, karabiber, tuz ile haşlayın. Soğuyunca, deri ve kılçıklarını temizleyin; eti ince ince kıyın.
Küçük bir tencereye koyduğunuz tereyağına eridikten sonra un ilave edip, tahta bir spatülle hızlı bir şekilde karıştırın. Bu arada ılık balık suyu, ya da sütü üzerine ağır ağır dökün. Koyu muhallebi kıvamında 10 dakika pişirin; tuz ve hindistancevizi serpin.
İlk hazırladığınız beşamel salçasının kaymak tutmaması için karıştırarak soğutun ve 2 yumurta sarısı katıp, karıştırın. İçine, kıyılmış balık etlerini koyarak iyice yoğurun.
Kalan yumurtaların sarılarını ayırdıktan sonra, kalan aklarla birlikte bir kaba koyup, bir fiske tuz atın ve iyice çırpın.
Balık hamurundan iki-üç ceviz büyüklüğünde parçalar alın, 6-7 santimetre uzunluğunda, iki parmak kalınlığında dikdörtgen biçiminde köfteler yapın; sonra bunları galeta ununa bulayın. Yumurtaya batırıp, yeniden galeta ununa bulayın.
Yemekten 20 dakika önce kızgın yağda ve orta ateşte kızartıp, kâğıt yayılmış bir kaba çıkartın. Fazla yağ kâğıda çıkınca, servis tabağına alın. İnce limon dilimleri ve maydanoz dallarıyla süsleyin.
|
|
Sudak Köftesi Tarifleri Köfteler
|
|