Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Suflenin püf noktaları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Suflenin püf noktaları

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13336
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2007
2,660 defa indirildi / yazdırıldı




1) Yumurta aklarının iyi kabarması için yumurtaların çok taze olması gerektir. Ancak bu yumurtaların tavuğun altından alınıp sıcak sıcak kullanılması da doğru değildir. Bu gibi yumurtalar yarım gün kadar bekletilmelidir. Ayrıca yumurtalar kullanılmadan iki - üç saat önceden buzdolabından çıkartılmalıdır.
2) Yurnurta aklarını çırparken içine bir çimdik tuz veya şeker katılırsa daha çabuk ve daha iyi kabarır.
3) Eğer fırınınız çok geç ısınıyorsa sufle benmari usulüyle de pişirilebilir. Yâni kalıbı yarısını aşmayacak kadar suyun kaynamakta olduğu başka bir kabın içine oturtmak gerekir. Benmari usulüyle yapılan pişirmelerde normal süreye yirmi dakika daha katılır.
4) Eğer fırın çabuk ısınıyorsa o zaman da kalıbın üstüne bir alüminyum kâğıt örtülmelidir.
5) Tuzlu suflelerin yüzünde kıtırlı bir kabuğun teşekkül etmesi için kalıpları fırına koymadan önce bunların üstüne çok az miktarda kurutulmuş ekmek tozu, rendelenmiş kaşer peyniri ve biraz da tereyağı parçaları serpilmelidir.
6) Kısaca şu üç noktaya dikkat edilmelidir: Beşamel salçasının iyi ve koyu pişmesi gerektir. Yumurta akları kar köpüğü hâline gelinceye kadar çırpılmalıdır. Fırın, sufle konulmadan önce ısıtılmalıdır ve fırından çıkar çıkmaz hemen servis yapılmalıdır.


SUFLE

balcan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2009
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc38109
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2009
1,807 defa indirildi / yazdırıldı




Bu tatlının yapılması kolay olduğu gibi daha öncede hazırlanabilir. Yeneceği zamana yakın pişirilmesi gerekir. Hiç bir zaman pişmiş olarak bekletilmez. Pişer pişmez sofraya getirilmeli. Sufle, önce ateş üstünde benmaride sonrada fırında yine benmari içinde pişirilir. Servis yapmadan birkaç dakika önce benmari alınıp, doğrudan doğruya fırında pişirilir. Bu biçimde sufle daha iyi pişmiş olarak elde edilir.


Sufle Yaımının Püf Noktaları

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177611
Gönderme Tarihi: 05.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı




Sufle yaparken pişme süresine dikkat etmelisin.
Pişme süresi fırından fırına değişiklik göstermekte.
Eğer normal bir kek gibi uzun süre pişirirsen suflenin içi akışkanlığını kaybeder.
Eğer daha az akışkan ve kek gibi bir sufle istersen daha uzun sürede de pişirebilirsin.
Sufle kalıplarını iyice yağlarsan sufleler kalıba yapışmaz ve kolayca kalıptan ayrılır.
Sufleleri pudra şekeriyle süsleyebileceğin gibi, kakao veya çeşitli mevsim meyveleri de ekleyebilirsin.







Suflenin püf noktaları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(3 adet Suflenin püf noktaları 90,472 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort