|
|
Sultan Reşat Pilavı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162860
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2022
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
1 ölçü pirinç pilavı
250 gr koyun kıyması
1 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
2 kaşık sadeyağ
2 iri domates veya 1 kaşık salça
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kavurma yöntemiyle pirinç pilavı hazırla.
Ekmeği ufala, soğanı rendele, kıyma, tuz ve biberle birlikte yoğur. Cevizden küçük köfteler hazırla, sadeyağda kızart. Domateslerin kabuklarını al, küçük doğra, köftelere ilave et, çevir. Suyu ilave et, yağına ininceye kadar pişir.
Sıcak pilavı ortası açık kek kalıbına hafif bastırarak doldur, tabağa ters çevir. Ortadaki boşluğa köfteleri salçasıyla koy, sofraya soğutmadan al.
|
Sultan Reşat Pilavı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87547
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
3 Su bardağı pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
KÖFTE MALZEMESİ;
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek
2 adet domates
tuz, karabiber, pul biber
Pirinçler 1 saat tuzlu ılık suda bekletilir.suyu süzülerek yıkanır.tereyağıyla kavrulur,suyu ve tuzu eklenerek kısık ateşte pişirilir, köfte malzemesi ile minik köfteler yuvarlanır. Ayrı tavada az yağda kızartılır. Küp doğranmış domatesler, bir fincan ılık su ile 15-20 dk pişirilir.dinlenen pilav kalıbına bastırılarak yerleştirilir.servis tabağına ters çevrilir. Ortasına köfteler yerleştirilir, servis yapılır.
|
SULTAN REŞAT PİLAVI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85968
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2013
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
2 çay kaşığı tuz
1 dilim beyaz ekmek içi
200 gram az yağlı koyun kıyması
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
2,5 su bardağı pirinç (500 gram)
4,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1) Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkararak zar gibi doğrayınız. Küçük bir kuşhanede domatesleri bırakacağı suyu çekinceye kadar pişirip ateşten alınız.
2) Patlıcanın sapını kesip kabuğunu tamamen soyunuz ve zaı gibi doğrayınız. Üzerine tuzunu serperek 10 dakika bekletiniz.
3) Sonra patlıcanları unlayıp yağı kızdırarak 1-2 dakika ezmeden kıtır olarak kızartıp süzdürerek çıkartınız.
4) Ekmek içini bol suda 10 dakika ıslatıp sıkarak süzdürünüz.
5) Bir kaba çıkarıp üzerine kıymayı, tuzu, biberi ilâve ediniz.
6) İyice yoğurup küçük fındık büyüklüğünde yuvarlayarak köfteler yapınız ve hafif unlanmış bir tepsiye koyunuz.
7) Sonra tavada 1 kaşık kızgın yağda 1'er dakika altüst ederek ve sallayarak köfteleri kızartınız ve bir kaba boşaltınız.
8) Pirinci temizleyip bir tencereye koyarak üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar ılık su ile doldurup içine 2 çorba kaşığı tuz ilâve ediniz ve karıştırıp 2 saat suyun içinde bekletiniz.
9) Aynı tencerede pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürüp yıkayınız ve bir süzgece çıkarıp suyunu tamamen süzdürünüz.
10) Bir tencereye yağı koyup, kızartınız. Pirinci ilâve ederken orta ateşte bir kevgirle altüst karıştırarak 4 dakika kavurunuz.
11) Sonra tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilâve ederek 4 dakika kuvvetli ateşte kavurup 1 kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak fırında veya ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
12) Ateşten alıp 20 dakika dinlendirdikten sonra köfte, patlıcan ve domatesi ilâve ederek karıştırıp servis yapınız.
|
Sultan Reşad Pilavı |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc66509
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2011
1,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. pirinç
3 bardak sıcak su
7 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
KÖFTE İÇİN:
200 gr. kıyma
2 orta boy domates veya 50 gr. tuzsuz domates salçası
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
1 dilim bayat ekmek
Yarım kahve fincanı su
Tuz, karabiber
Pirinç. 2 çorba kaşığı tuz ilavesiyle üzerini kaplayacak kadar sıcak suda bekletilir. Soğuyunca suyu dökülür ve hafifçe ovalanarak birkaç kez yıkanır ve süzgece alınır. Yağın tümü bir tencerede az kızdınlır, pirinç ilave edilir ve 10 dakika kuvvetli ateşte kavrulur. 3 bardak sıcak su ile 1 silme çorba kaşığı tuz katılır; kapak kapatılarak pirinç suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra pilav çok kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Diğer tarafta iki kere çekilmiş kıymaya, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber katılarak 5 dakika yoğrulur. Fındık büyüklüğünde iri parçalar kopanlarak ıslatılmış avuç içinde yuvarlanıp küçük köfteler hazırlanır. Köfteler yağda tencere sallanarak pembeleşinceye kadar kızartılır. Kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış domates veya yarım fincan suda eritilmiş salça eklenir, 5 dakika sonra ise yarım fincan su ilave edilerek köfte suyunu biraz çekinceye kadar 15-20 dakika pişirilir. Demlenen pilav iyice karıştınlır, bir servis tabağına alınır. Pilavın ortası havuz gibi açıldıktan sonra suyunu çekmiş köfteler salçasıyla yerleştirilir ve servis yapılır.
|
Sultan Reşat Pilavı |
|
arzu kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2010
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56468
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2010
2,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardası et suyu veya su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
50 gr. badem
2 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1/4 limon suyu
Köftesi için;
350 gr. yağsız kıyma
1/2 çay bardamı sıvı yağ
1 orta boy soğan
3 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
tuz
Sosu için;
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 orta boy ekşi elma (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı ketçap
Pirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını soyalım. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp bademleri ekleyerek hafifçe pembeleşene dek kavuralım. Delikli kepçe ile alıp bekletelim. Aynı tencereye pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak kuru üzümleri, bademleri ve sıcak et suyunu ekleyelim. Tuzunu ayarlayarak, pirinçler suyunu çekene dek ağır ateşte pişirelim. Bu arada köfteyi hazırlayalım. Bir kabın içine kıymayı, bayat ekmek içini, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğuralım ve misket iriliğinde yuvarlak köfteler vapalım. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırarak köfteleri ekleyelim. Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletelim. Pilavı 15-20 dk. demlendirelim. Sosu hazırlayalım. Bir tavaya rendelenmiş domatesleri ve soyulup rendelenmiş elmayı, dövülmüş sarımsakları alıp 2-3 dk. suyu çekilene dek pişirelim. Sıvı yağı ve salçayı ekleyip yarım dk. daha pişirerek sosu ateşten alalım. Tuz ve ketçabı ekleyerek karıştıralım. Demlenen pilavı, ortası delikli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirelim. Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına çıkaralım. Ortasındaki boşluğa köfteleri yerleştirelim. Köftelerin üzerine domates sosunu gezdirip servis yapalım.
|
|
Sultan Reşat Pilavı Tarifleri Biberli Pilav Tarifleri
|
|