|
Sulu Köfte (Afyonkarahisar) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53352
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
3,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.afyonyemekleri.com
250 gr kıyma
1 su bardağı düğü
1 yumurta
1 orta boy soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Maydanoz
Bir tencerenin içinde kıyma, düğü ile yoğrulur. İçine bir adet yumurta kırılır, soğan rendelenir, tuz, karabiber, pulbiber eklenirek hepsi yoğrulur. Misket büyüklüğünde elde şekil verilir. Tencerede yağı, salçası kızdırılıp 1 lt su ilave edilir su kaynayınca köfteleri dökeriz15 dakika pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edilerek sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "ferda ünlü" tarafından gönderildi. 13.05.2020
|
Sulu Köttü (Afyonkarahisar) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116043
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2016
5,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
250 gr. dana kıyma
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
Soğan rendelenir. Maydanoz ince ince kıyılır. Kıyma, düğü, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğrulur. Daha sonra tuzu ve karabiberi eklenerek tekrar yoğrulur. Özleşen harç, misket büyüklüğünde toplar haline getirilir. Diğer tarafta yağda soğan ve salça kavrulur. Üzerine köftelerin üzerini örtmeye yetecek kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteler ilave edilir. Orta ateşte pişirilir.
|
|