Kısa URL: https://ml.md/lc83420
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,592 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
0,5 Çay Kaşığı kimyon
1 Yemek Kaşığı un
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı karabiber
400 gr kıyma
1 Yemek Kaşığı domatessalçası
1 Tatlı Kaşığı nane
2 Yemek Kaşığı bulgur
2 Adet patates
1 Yemek Kaşığı bibersalçası
1 Adet soğan
Kıymayı karıştırma kabına alın içerisine baharatları ve bir adet soğan rendeleyin son olarak sıcak suda 15 dk bekletilmiş bulguru süzüp içine ekleyin.iyice yoğurun minik köfteler hazırlayın.Köftelerin üzerine bir kaşık unu ekleyip iyice sallayın köfteler iyice una bulansın.Tencereye yeteri kadar yağı koyundomates ve bibersalçasını yağda iyice kavurun çok az daha kuru nane ekleyip üzerine sıcak su ekleyin.biraz kaynadıktan sonra köfteleri suya ekleyin 2-3 taşım kaynadıktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ve yeteri kadar tuz ilave edip pişmeye bırakın.
Kısa URL: https://ml.md/lc81452
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2012
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet yumurta
1 Adet sana yağ
200 gr yağsız kıyma
1 Adet patates
1 Adet ORTA BOY SOYAN
1,2 Çay Bardağı un
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın.Bir tencereye7 bardak su koyarak kaynatın.Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın, biraz yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin.Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.