|
Sulu Köfte |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145713
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2019
590 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
½ kilo kıyma (500 gram)
1 adet yumurta
2 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur (düğ)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber, pul biber
Yeteri kadar tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
3 litre su
Yoğurma kabına kıyma alınır, üzerine ince kıyılmış bir adet soğan, ezilmiş sarımsaklar eklenir.
Üzerine tuz, karabiber, pul biber, bir yumurta kırılır, düğ (ince bulgur) ilave edilir.
Bir kaşık salça eklenir ve yoğrulur.
Fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
Yuvarlanan köfteler birbirine yapışmaması için yuvarlak tepsiye konulur.
Tencereye sıvı yağ konulur, doğranmış bir adet soğan kavrulur.
Üstüne 2 kaşık salça eklenir, karıştırılır.
Tencereye 3 litre su konulur, tuz atılır ve kaynamaya bırakılır.
Salçalı su kaynayınca köfteler suya salınır, karıştırılır.
Kısık ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika sonra ocaktan alınır.
Servis edilir.
|
Sulu Köfte |
|
patavat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc148762
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2020
469 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Toz kırmızıbiber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Geniş bir kaba kıymayı alın, üzerine incecik kıyılmış soğanı ve maydanozu ekleyin.
Yumurta, köftelik bulguru ekleyin ve yoğurun.
Ardından toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz eklenir.
Köfteyi iyice yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları yuvarlayın.
Yuvarladığınız köfteleri un dolu tepside bekletin.
Geniş bir tencereye yağı ve soğanları alın.
Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı, tuzu ve küp küp doğranmış patates ve havucu ilave edin, tencereyi karıştırın.
Üzerini geçecek kadar sıcak suyu tencereye aktarın. 10 dakika kadar pişirin.
Pişen patateslerin içine unlanan köfteleri ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve köfteler pişene kadar pişirin.
Üzerine baharat serperek servis edebilirsiniz.
|
Sulu Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158665
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 kahve fincanı kırık pirinç
1 demet maydanoz
3 bardak et suyu veya sade
Yarım kilo kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz
2 çorba kaşığı margarin
1 limonun suyu
Bir Tencereye margarin ve ince ince doğranmış soğan konur tahta bir kaşık yardımı ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca tencereye 1 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş domates salçası katılır.
Ateşte bir iki kez çevirdikten sonra içine yarım demet kıyılmış maydanoz, bir kahve fincanı kırık pirinç ve et suyunu katılarak tencerenin kapağı örtülür ve pirinç pişince kadar orta ateşte tutulur.
Diğer tarafta yarım kilo orta yağlı kıymaya yarım fincan kırık çiğ ve yarım demet kıyılmış maydanoz katılır.
Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızıbiber konur, kıyma yoğrularak malzemeyi iyice karıştırılır.
Sonra Bu karışım Fındıklı ceviz arası büyüklükte parçalara bölünür ve her parça ıslak avuçta yuvarlanarak köfte durumuna getirilir.
Köfteler hazırladıktan sonra pirinci iyice pişmiş olan tenceremizdeki kaynar suya atılır.
Ocaktan almadan önce 1 limonun suyu dökülür bir taşım daha kaynatıldıktan sonra tencere ateşten alınır ve servis kâsesine boşaltılan sulu köfte sıcak sıcak servis yapılır.
Terbiyeli yemek isteyenler de olabilir. Bu şekilde daha lezzetli olur.
Sulu Köfteyi Terbiyeli Yapmak İçin:
1 yumurta ve yarım limonun suyu birlikte iyice çırpılır sonra çırpmaya ara vermeksizin yemeğin suyundan yarım bardak kadarı azar azar katılır.
Terbiye hazır olunca kaynayan tenceremizin içine dökülür.
Biraz daha karıştırdıktan sonra tencere ateşten indirilir ve servis edeceğimiz kâselere boşaltılır.
|
Sulu Köfte |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162108
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram dana kıyma
1 orta boy soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
Sulu köfte tarifi farklı yemek arayanlar için kurtarıcı bir ana yemek. Zahmetli gibi görünse de aslında çok kolay. Önce soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın.
Kıyma, ince bulgur, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğurun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ekleyerek tekrar yoğurun. Harcı misket büyüklüğünde toplar haline getirin. Köfteleri un serpilmiş bir tepsiye dizin. 5-10 dakika dolapta dinlendirin. Ardından bir tavada kısa süreli ters düz çevirin. Pişirmeyin ama köftelerin rengini değiştirin.
Bu sırada patatesi soyun ve yemeklik dilimleyin. Tencerede yağ ve salçayı kavurun. Dilimlediğiniz patatesleri de ekleyin. Sıcak suyu da ilave ederek kaynamaya bırakın. İlk kaynamadan sonra köfteleri de ekleyin ve orta ateşte pişirin.
|
Sulu Köfte |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161601
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021
278 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram dana kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz
Pul biber
Karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Öncelikle harcı için soğanı rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın.
Ardından kıyma, soğan, maydanoz, bulgur, yumurta ve baharatları derin bir kasede toplayın.
Tüm malzemeleri güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırın salça ve naneyi yağda kavurun.
Üzerine suyunu ilave edin ve kaynamasını bekleyin.
Kaynayan suyun içine köfteleri atıp 6-7 dakika kadar haşlayın.
Sıcak sıcak, yanında bir kasede sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
|
Sulu Köfte |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157318
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 - 300 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş ve suyu süzülmüş)
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 çay bardağı köftelik bulgur (50 ml çay bardağı en küçüklerden)
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)
2 adet küp doğranmış patates
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
Malzemeleri (bulgurun önce yarısını) karıştırıp yoğurun. Bulguru kıvam ayarlayarak dökmeye dikkat edin. Biz tam bir çay bardağı bulguru kullanmanızı öneriyoruz. (Köfte harcının içine bir kaşık salça da ilave edebilirsiniz)
Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp hafif un serptiğimiz tepsiye alın. Bir tencerede küçük bir soğanı 2-3 kaşık yağda soteleyin. Bir kaşık biber, bir kaşık domates salçası, tuz ardından iki adet küp doğranmış patates ilave edip sıcak su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Unladığınız tepsideki köfteleri tepsiyi hafif sallayarak una bulanmasını sağlayın. Köfteleri patateslerin üzerine dökün ve hafif karıştırıp kapağı kapalı, kısığa yakın orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. En son üzerine kekik serpip ocağı kapatın. Sulu köfte yemeğinizin 10 dakika dinlenmesine izin verin.
|
Sulu Köfte |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157736
Gönderme Tarihi: 17.May.2021
248 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın. Kıyma, ince bulgur, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğurun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ekleyerek tekrar yoğurun. Harcı misket büyüklüğünde toplar haline getirin. Diğer tarafta yağda soğan ve salça kavurun. Üzerine köftelerin üzerini örtmeye yetecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteleri ilave edin ve orta ateşte pişirin.
|
Sulu Köfte |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163794
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
250 gram kadar orta yağlı kıyma
Yarım su bardağı kırık pirinç
3 su bardağı kaynamış sıcak su
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım havuç
3 tane yeşilbiber
Yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
1 tatlı kaşığı ile domates salçası
Çeyrek taze demet maydanoz
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı ile karabiber
Kırık pirinci nişastasından arındırmak için 15- 20 dakika kadar ılık suda bekletelim.
Süzdükten sonra derin bir kapta kıyma ile birlikte yoğurun.
Kolaylıkla şekil verebilmek için buzdolabında bir 10 dakika kadar bekletin.
Kabuğu soyulmuş patates domates, havuç ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
Ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkardığınız yeşilbiberleri yarım ay şeklinde doğrayın.
Maydanozları ince bir şekilde kıyın.
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırın.
Soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Domates salçası ekledikten, sonra kavurma işlemine 2- 3 dakika kadar devam edelim.
Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyerek, 5 dakika kadar daha kaynatın.
Buzdolabında beklettiğiniz köfte harcından köfteler hazırlayın.
Kaynamış salçalı suya sırayla; doğranmış havucu, patatesi, dondurulmuş bezelyeyi ve hazırladığınız köfteleri ilave edin.
Köftenin içindeki pirinçler şişerek, bezelyeler yumuşayana kadar takriben 35 dakika kadar pişirdiğiniz sulu köfteyi, ince kıyılmış maydanoz ilave ederek ile sıcak olarak servis yapın.
|
Sulu Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176860
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2024
176 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
200 g kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar un
2-3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı biber
İlk olarak yemeğimizin köftelerini hazırlayalım. Kıymanın üzerine bulgur, sarımsak, baharatlar ve biraz da tuz ekleyerek iyice yoğuralım. Vaktiniz varsa üzerini streçleyerek 15 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
Ufak ufak yuvarladığımız köfteleri içerisine un serptiğimiz kaba alarak una bulanmalarını sağlayalım.
Soğanları doğrayalım ve sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Domates salçasını ilave ederek kavuralım.
Küp küp doğramış olduğunuz patatesi ilave ederek 1-2 dakika kadar daha kavuralım.
Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ilave ederek, tuz ve baharatını ilave edelim.
Su miktarını kontrol ederek yemeğimizi kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım. (Yemek pişene kadar zaman zaman suyunu kontrol ederek gerekirse ekleyelim.)
|
Sulu Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176885
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2024
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana veya kuzu eti (kıyma veya kuşbaşı doğranmış et)
İnce bulgur
Soğan
Domates salçası
Biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar
Limon suyu
Taze soğan ve maydanoz (servis için)
Nane (isteğe bağlı)
İnce bulgur bir kaba alınır ve üzerine sıcak su eklenerek şişmesi beklenir.
Diğer tarafta, et yıkanır ve kuşbaşı doğranmışsa sotelenir. Kıyma kullanılıyorsa doğrudan baharatlarla yoğrulur.
Soğan rendelenir veya ince doğranır. Salçalar ve baharatlar eklenerek bir karışım hazırlanır.
Bulgur şiştikten sonra bu karışım eklenir ve iyice yoğrulur. Köfte harcı elde edilir.
Hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.
Tencereye et suyu veya su eklenerek kaynatılır. Kaynayan suya köfteler eklenir ve pişirilir.
Limon suyu sulu köfteye eklenir ve karıştırılır.
Servis edilmeden önce taze soğan, maydanoz ve nane gibi malzemelerle süslenir.
|
Sulu Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179315
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 adet patates
Köftesi için;
500 gram kıyma
2,5 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
4 yemek sıvı yağ
Köftesi için bütün malzemeyi ekleyip iyice yoğuralım ,köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Yemeği yapacağımız tencereye sıvı yağı ve salçayı ekleyip kavuralım tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynayınca küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip, 5 dakika pişirin, köfteleri ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin.
|
Sulu Köfte |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180619
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
350 gram orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 küçük soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Süslemek için maydanoz
İlk olarak, kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine rendelediğiniz soğanı ekleyin, ancak soğanın suyunu elinizle sıkarak çıkarmayı unutmayın. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç, tuz ve karabiberi de ekleyip, kıymayı iyice yoğurun. Karışım kıvam aldığında, küçük parçalar kopararak köfteleri elinizle yuvarlayın.
Patates ve havuçları soyup, küp şeklinde doğrayın. Tencereye alın ve zeytinyağı ile hafifçe kavurun. Kavurduğunuz sebzelerin üzerine yaklaşık 1 litre su ekleyip, 5-6 dakika kaynamaya bırakın. Sebzeler hafif yumuşadığında, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Hazırladığınız köfteleri una bulayın ve kaynayan sebzeli suyun içerisine dikkatlice ekleyin. Köftelerin dağılmaması için karıştırmadan kaynamaya bırakın.
Bir kasede limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Bu karışıma, kaynayan yemekten 3-4 yemek kaşığı suyu azar azar ekleyerek ılımasını sağlayın. Ilıyan terbiyeyi yavaşça tencereye ilave edin ve yemeği karıştırın. Bu sayede terbiyenin kesilmesini önlemiş olursunuz.
Tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip, birkaç dakika daha kısık ateşte kaynatın. Yemeğiniz servise hazır!
|
|