|
Sumak Suyu (Diyarbakır) |
 |
acara
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc40302
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
3,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Diyarbakırlılar Derneği
Bir su bardağı sumak, iki su bardağı su ile yarım saat bekletilir ve sonra süzülür. Bu süzülen suyun içine bir yumurta kırılır. İyice çırpılır. Ateşe konur. Üzerine çıkan köpükler alınarak atılır. Altta kalan pembemsi su, yemeklerde ekşiltici olarak kullanılır. Bu işleme "sumağı ağartma" denir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.04.2023
|
Sumak Suyu (Diyarbakır) |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181215
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2025
41 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak sumak
2 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Sumak, su, tuz karıştırılarak bir süre bekletilir.
Bir yumurta çırpılıp bu suya ilave edilir.
Ateşte kaynatılır.
Suyun üzerine çıkan köpükler alınarak atılır.
Altta kalan pembe su, yemeklerde kullanılır.
Not: Bu işleme "sumak ağartma yöntemi" denir.
|
|