Kısa URL: https://ml.md/lc176329
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2024
198 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kuru soğan
5-7 dal maydanoz
1,5 yemek kaşığı sumak
1 adet limonun suyu
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, ovmak için ekstra
Soğanlar ince piyazlık doğranır. Maydanoz yıkanır ve ince ince kıyılır. Piyazlık doğranan soğana tuz eklenerek yoğurulur. Ardından soğanlar soğuk su altında yıkanır. Bir kap içerisinde tuz, limon suyu, sumak ve zeytinyağı karıştırılır. Süzülen soğanların üzerine eklenerek harmanlanır. Maydanoz eklenerek servis edilir.
3 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sumak
1 adet limon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 küçük kase maydanoz
Soğanları küçük küçük doğruyoruz ve yıkıyoruz. Maydanozu temizleyip doğruyoruz ve diğer malzemeleri de tek tek karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc148871
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2020
616 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Soğanları piyazlık doğrayıp bir kaseye alın.
Üzerine sumağı ekleyip 1-2 dakika elinizle ovalayın.
Maydanozları çok ince olmayacak şekilde kıyıp soğanlara ilave edin.
Tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın.
Son olarak zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip güzelce harmanlayın ve servis edin.