Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kemal Paşa Tarifleri > Sünger Tatlısı (5 adet - 158,378 defa bakıldı)

Sünger Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sünger Tatlısı

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12101
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007
2,562 defa indirildi / yazdırıldı




2 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı irmik
4 yumurtanın sarısı
3 yumurtanın akı
Şurubu için:
3 bardak toz şekeri
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üstüne serpmek için:
1/2 bardak kıyılmış antepfıstığı

Toz şekeriyle iki bardak suyu küçük bir tencereye koymalı ve kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak şekeri erittikten sonra limon suyunu dökmeli ve ateşin ısısını ortaya getirerek beş - altı taşım kaynatarak şurubu hafif koyu bir kıvama getirmeli. Şurup kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli.
Bir porselen kâsede yumurtaların aklarını kar köpüğü durumuna gelinceye kadar çırpmalı. Bir başka kâsede de yumurtaların sarılarını iyice kabarıncaya kadar çırpmalı. Sonra iyice çırpılmış yumurtanın sarısını kar köpüğü durumundaki yumurta akına azar azar katmalı ve yavaş yavaş bunları karıştırark birbirlerine yedirmeli Yumurtalar birbirlerine karıştırıldıktan sonra buna irmikle pirinç unu karışımın: azar azar katıp koyu boza kıvamında bir hamur elde etmeli. Bu hamuru sıkma şırıngasına koymalı ve yağa bulanmış bir fırın tepsisine birer parmak aralıkla birbuçuk ceviz iriliğinde yarım yuvarlaklar sıkmalı.
Tepsiyi orta ısılı bir fırına sürüp hamurların üzerleri kızarıp da pişmiş bir duruma gelinceye kadar yani 15 dakika kadar tatlıyı pişirmeli. Sonra tepsiyi fırından çıkarmalı.
Tepsiyi fırından çıkarınca henüz ılık olarak şurubu dökmeli ve tepsiyi bu defa orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Hamurlar şurubı çekip de tepsideki şurup hafif koyu bir hal alıncaya kadar yani aşağı - yukarı 15 dakika kadar tatlıyı kaynatmalı. Son 3 tepsiyi ateşten indirmeli ve bir kenarda iyice soğumaya bırakmalı. Tatlılar soğuyunca bunları tabaklara atmalı ve üzerlerine kıyılmış antepfıstığını serptikten sonra servis yapmalı.


ML® Sünger Tatlısı için tıklayın


Sünger Tatlısı

hayal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc20000
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2007
98,496 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı un(silmeli)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Fındık büyüklüğünde margarin

Yumurta ve şekeri çırpın.İçine yoğurdu koyup tekrar çırpın daha sonra un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.Yağlanmış tepsiye koyup 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkınca üzerine fındık büyüklüğündeki margarini sürün.Üzerine kaynatıp soğutulmuş şerbeti dökünüz.


Sünger Tatlısı

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc53521
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
2,483 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt (200 g)
1 su bardağı pirinç unu (125 g)
2 su bardağı irmik (290 g)
4 adet yumurta
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı şeker (8 g)
1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
Şerbet için:
4 su bardağı şeker (700 g)
4 su bardağı su (680 g)
1 tatlı kaşığı limon suyu

Maya, pirinç unu, irmik, süt, vanilya, tuz ve şekeri karıştırıp cıvık bir hamur yapın. Üzerini bir tepsi ile örterek 15 dakika dinlendirin. Yumurtaları çırpıp, hamura yavaş yavaş yedirin. Yağlanmış pasta kalıbına dökün ve üzerini tepsi ile kapatarak 40-45 dakika oda sıcaklığında bekletin. Şeker, su ve limon suyunu karıştırıp 20- 25 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
Hamuru önceden ısıtılmış 200°C'lik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine dökün, şurubu çektikten sonra isteğe göre fıstık serperek servis yapın.


Sünger Tatlısı

adem elması
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc68812
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
3,959 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1'er paket kabartma tozu, vanilya

Oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema haline getirene kadar iyice çırpın.Yoğurdu ilave edin biraz daha çırpın.Bir kaba unu, vanilyayı ve kabartma tozunu alıp karıştırın ve eleyin. Sıvı harca katıp çırpın kontrollü bir şekilde irmiği ilave edin. Un ve irmik miktarını ne kadar yazsamda her unun kalınlıkları farklı olduğu için kontrollü bir şekilde ilave edin. İsterseniz irmiksiz de yapabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye dökün.180 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin. Tatlı soğuyunca tatlıyı dörde ayırın bu şerbeti kolayca çekmesini sağlayacak. Şerbeti için şeker ve suyu iyice karıştırın limon suyunu ilave edip 15 dakika kadar kısık ateşte yoğunlaşana kadar iyice kaynatın.İlk sıcaklığı geçince şerbeti soğuk tatlıya dökün. Üstüne hindistancevizi serpin.


Sünger Tatlısı

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144879
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
528 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbetini hazırlamakla başlayın. Su ve şekeri bir tencerenin içine alın. Tencereyi orta ateşte kaynatın.
Şekerli su kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ekleyin.
Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbetiniz hazır.
Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar güzelce çırpın.
Daha sonra içine yoğurdu ve sıvı yağı ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
Limon kabuğu rendesini ve vanilyasını ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.
İşlemi bütün malzemeler tamamen karışana kadar sürdürün.
Pişirirken kullanacağınız kek kabını yağlayın ve karışımı kabın içine dökün.
180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Pişme süresi fırınınıza ve fırın kabınıza göre değişiklik gösterebilir.
Pişen tatlının üzerine, tatlını henüz sıcakken, önceden hazırlayıp soğumaya bıraktığınız soğuk şerbeti dökün.
Tatlıyı, şerbeti tamamen çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen tatlıyı dilimleyerek servis edebilirsiniz.







Sünger Tatlısı Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri



(5 adet Sünger Tatlısı 158,378 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort