|
Süper Börek (hazır yufka) |
|
Son Nur
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc94652
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013
2,302 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
4 adet soğan
400 gram kıyma
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 demet taze soğan
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Kıymayı bol soğanla birlikte kavurun. Ocaktan alıp taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Fıstıkları ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İstenirse içine ıspanak yaprakları da eklenebilir. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi uzatıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Tüm tepsi dolunca üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
|
Süper Börek |
|
BEYAZ BALİNA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2015
Mesajlar: 31 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107236
Gönderme Tarihi: 01.May.2015
1,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı su
İçi için:
3-4 adet haşlanmış patates
4 adet sivri biber
5 dal maydanoz
Kimyon tuz karabiber
Öncelikle yufkayı ıslatacağız karışımı hazırlayın. Yağ, yoğurt, un ve karbonatı karıştırıp biraz da su ekleyin ve yufkaları bu sıvıyla her yerini ıslatın. Yufkaları yarım daire şeklinde kesin, patatesli iç harcını tek sıra şekline koyup rulo sarın ve gül şeklinde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Süper Börek |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc110278
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2015
1,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sosu için:
2 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım limon suyu
2 dal taze nane
Öncelikle soğanı kıyıp kıymayla kavurun. İçine bol kıyılmışmaydanoz koyup içi hazırlayın. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin, iç harcı koyun vemuska şeklinde katlayıp yağda kızartın. İstenirse fırında da pişirebilirsiniz. Tıpkı mantıda olduğu gibi üzerine sarımsaklı yoğurt sosu yapın ve böreğin üzerine gezdirin.
|
|