Kısa URL: https://ml.md/lc47037
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurtaları ve tozşekeri hafif çırpın.
Sıvıyağ, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalan karışıma unu kabartma tozu ile birlikte eleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına aktarıp 170 derecede altı üstü hafif kızarıp kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Fırında alıp hemen ayırdığınız karışımı hertarafına eşit şekilde dökün.
Ilındıktan sonra hindistancevizi veya iri kıyılmış ceviz serpiştirip servis yapın.
Not: Tozşeker miktarını damak zevkinize yada sağlık durumunuza göre azaltabilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.05.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc98431
Gönderme Tarihi: 22.May.2014
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
150 gram tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
200 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
100 gram erimiş bitter çikolata
Üzeri için:
Dondurma ya da kaymak
1 çay bardağı süt
Eritilmiş yağı, şekeri 3 dakika çırpın. Sıvı yağla 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. İçine kakao, rendelenmiş çikolata ekleyip karıştırın. Daha sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayırın ve içine kabartma tozunu, unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Ayırdığınız kek harcına bir çay bardağı da süt ekleyip fırından çıkan kekin üzerine dökün. Kekin soğumasını bekleyin, dilimleyip ikram edin.