Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yörük Yemekleri > Sura (Manisa) (2 adet - 31,729 defa bakıldı)

Sura (Manisa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sura (Manisa)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc39656
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009
3,288 defa indirildi / yazdırıldı




Nedim Atilla

2-3 kg kuzu eti (sağ ön kolu ve kaburga bölümü)
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tuz

Suralık etin her tarafını 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun. Kaburga bölümünü keskin bir bıçakla, doldurulabilecek biçimde, delmeden kol altına kadar deriden açın. Ilık suda yıkadığınız pirinci, karabiber, kimyon ve tuz ile karıştırarak hazırladığınız harcı kaburga boşluğuna doldurup üzerine 1 su bardağı ılık su dökün. Açık kalan bölümü iğne iplikle dikip dikişli kısım yukarıda olacak biçimde tepsiye yerleştirin. Tüm etin üzerine parmakla yer yer karabiber ve kimyon batırıp tepsiye 2 su bardağı su koyun. 180-200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 5-6 saat pişirin. Şuranın dikilen bölümünü açıp içinden pilavı alın. Pilavın üzerine ya da yanına kızarmış kuzu etlerini parçalar halinde koyup sıcak servis yapılır.


ML® Sura için tıklayın




Sura (Manisa)

özloş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.11.2019
Mesajlar: 21
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc146665
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2019
608 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

4-5 kg kuzu eti (sağ ön kolu veya kaburga bölümü)
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz

Suralık etin her tarafı 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovulur. Kaburga bölümü keskin bir bıçakla, doldurulabilecek biçimde, dilinmeden kol altına kadar derince açılır. Ilık suda yıkanmış pirinç, karabiber, kimyon ve tuz karıştırılarak hazırlanan harç kaburga boşluğuna doldurulup üzerine 12 su bardağı ılık su dökülür. Açık kalan bölüm iğne iplikle dikilip dikişli kısmı yukarıda kalacak biçimde sura tepsisine yerleştirilir. Tüm etin üzerine parmakla yer yer karabiber ve kimyon bastırılıp tepsiye 2 su bardağı su koyulur. Çalı çırpı ve küçük odun parçalarıyla ateş yakılarak 1 saat süreyle ısıtılır. 180-200 derece kadar ısınan fırına tepsi koyulur, hava almaması için kapağı kapatılarak çamurla iyice sıvanır. Ortalama 8-10 saat fırında kalan sura, sıvanan bölüm kırılarak kapak açıldıktan sonra çıkarılır. Dikilen bölüm açılıp içinden pilav alınır, üzerine ya da yanına kızarmış kuzu eti parçalar halinde koyulur. Sıcak servis yapılır. Yanına yoğurt, ayran ya da mevsim salatası önerilir.

Not: Manisa yöresinde sura, genellikle kurban bayramının ilk akşamında fırına sürülür ve ikinci günün sabahında tüm aile ile birlikte kahvaltıda yenir.


Fotoğraf "ferdane" tarafından gönderildi. 13.01.2021






Sura (Manisa) Tarifleri Yörük Yemekleri



(2 adet Sura (Manisa) 31,729 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort