4 dilim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 a det yumurta
3 yemek kaşığı susam
Tuz
Servis ederken limon
Tavukları şerit şerit doğruyoruz, tuz ve köri ile karıştırıp bekletiyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından susama buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz. Çıkartınca üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc160798
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
211 defa indirildi / yazdırıldı
Pınar Altuğ
2 tavuk göğsü
Bulamak için bir su bardağı un
2 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 su bardağı galeta unu
İsteğe göre baharatlar
Sıvıyağ
Öncelikle tavukları ince uzun dilimleyin.
Una tuz, sarımsak tozu ve isteğe göre baharatlar ekleyin.
Galeta ununa kırmızı biber, 2 çay kaşığı kadar susam ekleyin ve karıştırın.
Yumurtayı çırpın ve içerisine 1 yemek kaşığı kadar su da ekleyebilirsiniz.
Yapışmaz bir tavayı yağlayın. Ocağın altını açın.
Tavuk dilimlerini önce beyaz una batırın, ardından yumurtanın içine bulayın ve en son galeta ununa batırın.
Son olarak tavukları tavaya yerleştirin. Hepsini bu şekilde pişirin. Pişmesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kesme durumuna göre 15-20 dakikada pişiyor. Susamlı çıtır tavuklar hazır.