|
Susamlı Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170472
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı unu
1 paket kabartma tozu
Tüm malzemeler bir çırpıcıyla çırpılır. Tezgahı unlayın. Tezgahta hamuru 3 dakika yoğurun. Hamur ele yapışmalı. Hamuru merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde açın. Üzerine 100 gram rendelenmiş kaşar serpin. Hamuru çekiştirerek rulo yapın. Hamuru iki parmak olacak şekilde dilimleyin. Tezgaha bolca susam alın. Bohça şeklinde olan hamuru susama bocalayın. Hamuru yassı hale getirin. Kızartmaya hazır. Çok fazla yağ kullanmayın. Orta ateşte yavaş yavaş kızartın.
|
Susamlı Çörekler |
|
sırım
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc101243
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2014
2,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı susam
2 çorba kaşığı yulaf
3,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
Derin bir kabın içine un, maya, mahlep, şeker, sıvı yağ, tahin ve tuzu koyup harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura istediğiniz büyüklükte şekil verip uzun çubuklar yapın ve kendi ekseninde sarıp tepsiye alın. Üzerine su sürüp susamları serpiştirin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Pişen çöreklerin üzerine nemli bir bez örtüp 5 dakika dinlendirip ikram edin.
|
Susamlı Çörek |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79982
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
2,326 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvı yağı
Yoğurma kabının içine sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini koyup karıştırın. Üzerine unu ve tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın. Susam ve vanilyayı da üzerine ilave ederek hamuru yoğurun. Bu hamura istediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. Tahtadan yapılmış kurabiye kalıplarına da bastırıp tepsiye aktarmanız mümkün. 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin.
|
Susamlı Çörek |
|
mızmız
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc43446
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2009
2,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
2 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
5 Su bardağı un
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay bardağı susam
Limon kabuğu rendesi
1 Sütü şekerle kaynatınız, karıştırarak soğutunuz.
2 Bir yumurta sarısını, zeytinyağını, karbonatla elenmiş unu ve limon kabuğu rendesini buna ilâve ederek karıştırınız.
3 Yağlanmış tepsiye dökünüz.
4 Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpiniz.
5 Orta ısılı fırında pişiriniz.
6 Keserek servis yapınız.
|
|