|
|
SUSAMLI HALKA |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46783
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
2,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1,5 bardak zeytinyağı ve margarin karışımı
2 çorba kaşığı şeker
tuz
susam
1 bardak süt
1 küçük kahve kaşığı karbonat
1 küçük kahve kaşığı mahlep
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yağı, sütü, şekeri, tuzu bir kaba koyup iyice karıştırınız. Unun içerisine karbonat ve mahlebi koyup karıştırınız. Yukarıdaki karışıma unu koyup kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur oluncaya kadar ilave ediniz. Dinlendirip istediğiniz şekilde simit veya saç örgüsü şekilde parçalar hazırlayıp tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam yapıştırınız. Orta hararetli fırında hafif pembe renkte oluncaya kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp servis yapınız.
|
Susamlı Halkalar |
|
dava adamı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc66923
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011
1,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
1 tutam tuz
200 gr. margarin
Yarım paket kabartma tozu
200 gr. pudraşekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Unu bir kaba alıp, ortasına margarini koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp, üzerine kabartma tozu, pudraşekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan minik simitler yapın. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
|
SUSAMLI HALKA Tarifleri Açma Tarifleri
|
|