|
Susamlı Kurabiye |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc78138
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
1,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Su Bardağı çiçek yağı
1 Kase susam
1 Çay Kaşığı tuz
2 Adet yumurta
2 Adet kabartma tozu
1 Su Bardağı toz şeker
Malzemeleri bir kapta yogurunuz. Yuvarlak hamurlar yapıp önce yumurta beyazına sonrada susama batırıp yağlanmış tepsiye koyup pişiriniz.
|
Susamlı Kurabiye |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78221
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2012
1,302 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
4 Su Bardağı un
1 Fincan susam
1 Fincan sirke
1 Adet kabartma tozu
1 Su Bardağı nişasta
2 Adet yumurta
Yumuşak sanamıza unumuzu nişastamızı yumrtanın biriniz tamamını digerinin aıkını (sarısı üstüne) sirkemizi kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoguralım. Bir parça bölüp yuvarlayarak rulo yapalım bu ruloyu geridöndürüp diger cuyla burarak burma şeklini verelim. İsdedigimiz enlilikde bu burmaları kesip yaglı tepsimize dizelim. Üzerlerşne yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve 180 derece fırına sürelim. Kızaran kurabiyelerimiz sevise hazırdır.
|
Susamlı Kurabiye |
|
metanet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc84206
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2012
1,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay Bardağı susam
2 Adet yumurta
4 Bardak un
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Çay Bardağı yoğurt
1 Bardak şeker
Susam hariç tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederiz. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizeriz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susama bularız. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiririz.
|
Susamlı Kurabiye |
|
TopluNur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84289
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2012
1,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sirke
Yumurta sarısı, şeker, tuz, yağ, kabartma tozu iyice karıştırılır. Karışıma yumuşak bir un elde edene kadar hamur elde edilir. Tahminen 3,5 su bardağı un eklenir. Hazırlanan hamur parçalara bölünüp çok kalın olmayacak şekiller yapılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye serilen kurabiyelerin üzerine yumurtanın beyazı sürülüp susam dökülür. Önceden ısıtılmış 175C'lik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
|
|