1,5 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Susam
Margarin eritilir, yoğurma kabına aktarılır, üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker ve kabartma tozu eklenir, biraz karıştırılır.
Üzerine alabildiği kadar un konarak orta sertlikte bir hamur hazırlanır, hamur, biraz dinlendirilir.
Hamurdan bezeler alınır, tezgah üzerinde yuvarlanarak parmak kalınlığında 20 santim boyunda çubuklar hazırlanır.
Çubukların bir yüzeyi yumurta beyazına batırılır sonra susama bulanır.
Bıçakla parmak kalınlığında verev olarak dilimlenir.
Dilimlenmiş kurabiyeler kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilerek, kurabiyeler pişirilir.
|