|
|
Susamlı ve Patatesli Börek |
|
Mart'ın Günü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2016
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136420
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018
616 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı pul biber
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı susam
Önce patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın. Sıcakken soyup, derin bir kabın içine aktarın. (Patateslerin çok ezilmeden, hafif pütürlü kalmasını tercih edin.)
Öte yandan bir başka derin kabın içine, oda sıcaklığındaki yumurtaları koyup, mikserin yüksek devri ile, köpük köpük oluncaya kadar 1-2 dak. çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı katıp, tuz ve kırmızı pul biberi serpiştirin. Mikserle çırpmaya devam ederken çok ince kıyılmış dereotunu da ilave edin.
Mikseri kapatın ve kabartma tozuyla unu yavaş yavaş ekleyerek çatalla çırpmaya başlayın. Eezilmiş patatesleri de hamura ekleyerek, çatalla karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeleri, iyice birbirine karıştırdıktan sonra, hamuru, sıvıyağla ile yağlanmış orta boy bir fırın kabına boşaltın.
Elinizi suyla ıslatarak, hamurun üzerini düzeltin. Bu arada ufak bir kasede çırptığınız yumurta sarısını, bir kaşığın tersiyle hamurun üzerine sürün. Susamları serpiştirin. Sonra 5 dakika önce ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin. Üzeri sarı kahverengi oluncaya dek 35-40 dakika pişirip çıkarın. Hafif ılınınca dilimleyip servise sunun.
|
Susamlı Patatesli Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70950
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011
3,588 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
bir tutam kırmızı pulbiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı susam
Önce patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber haşlayın. Sıcakken soyup, derin bir kabın içine aktarın. Patateslerin çok ezilmeden, hafif pütürlü kalması tercihimdir. Öte yandan bir başka derin kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları koyup, mikserin yüksek devri ile köpük köpük oluncaya kadar 1-2 dak. iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı katıp, tuzla kırmızı pul biberi serpiştirin. Tekrar mikserle çırpmaya devam ederken çok ince kıyılmış dereotunu da ilave edin. Mikseri kapatın ve kabartma tozuyla unu yavaş yavaş ekleyerek çatalla çırpmaya başlayın. En sonunda ezilmiş patatesleri de hamura ekleyerek, çatalla karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeleri, iyice birbirine karıştırdıktan sonra sıvıyağla yağlanmış orta boy bir fırın kabına hamuru boşaltın. Elinizi suyla ıslatarak, hamurun üzerini düzeltin.Bu arada ufak bir kasede çırptığınız yumurta sarısını bir kaşığın tersiyle hamurun üzerine sürün. Susamları serpiştirin. Sonra 5 dakika önce ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin. Üzeri sarı kahverengi oluncaya dek 35-40 dakika pişirip çıkarın. Hafif ılınınca dilimleyip servise sunun.
ML® Susamlı Kek için tıklayın
|
|
Susamlı Patatesli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|