|
|
Susamlı Somon |
|
bal böceği
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc29649
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2008
3,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
800 gr Somon fileto
1/2 su bardağı susam
1 bağ taze fesleğen
1/2 su bardağı zeytinyağı
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 su bardağı soya filizi
1 fincan ceviz
4 dilim kuru domates
3 bağ roka
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Somon fileto, fesleğen, tuz, karabiber ve zeytinyağı île marine edilir.
Roka, kurutulmuş domates, ceviz, mayonez, tencerede zeytinyağı, tuz, karabiber ile iyice karıştırılır.
Somon fileto tavada biraz çevrildikten sonra, susama, bulanır ve I -2 dakika fırında bekletilir.
Dilimlenir ve sarı-kırmızı biber, kırmızı soğan, fesleğen, zeytinyağından eide edilen sos üzerine dökülerek, roka salatası ile birlikte servis edilir.
|
Susamlı Somon |
|
mevlüd
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc113647
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2015
1,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim somon
2 yemek kaşıgı soya sosu
1 tatlı kaşıgı kekik
3 adet defne yapragı
3 yemek kaşıgı susam
1 çay kaşıgı tuz, karabiber, pul biber
4 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
2 adet taze paprika biber
2 tutam labada otu
1 adet pişirme poşetine bir tatlı kaşığı un koyalım. Torbanın ağzını kapatıp unu her tarafa bulaştıralım. Fazla unu dökelim.
Yayvan bir kapta susam dışında tüm malzemeleri ve ince kıyılmış labada otunu karıştıralım.
2 dilim balığı ve kabukları soyulup elma dilimi doğranmış patatesleri sosun içinde 10 dakika bekletelim.
Pişirme poşetini yağlanmış fırın tepsisinin üzerine koyalım. Balıkları, patatesleri ve boylamasına kesilmiş biberleri poşete düzgünce yerleştirelim.
Ellerimizin kuru olmasına dikkat ederek susamı balık dilimleri ve patateslerin üzerine dökelim. Bağlama çubuğuyla poşeti bağlayalım. Toplu iğneyle 5-6 yerden delelim.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
|
|
Susamlı Somon Tarifleri İstavrit Tarifleri
|
|