Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Suşi Tarifleri > Sushi (10 adet - 220,278 defa bakıldı)

Sushi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Suşi Tarifleri
Tempura Tarifleri
Teriyaki Tarifleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Suşi

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157046
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
566 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 ince dilim füme somon ya da ton balığı
1 adet nori (yosun yaprağı)
1 kâse sushi pilavı
1 kâse pirinç sirkesi
2 ince dilim salatalık
1 tatlı kaşığı wasabi
1 tutam susam
Servis için:
Soya sosu

Ev yapımı suşi sanıldığı kadar zor değil. Sushi hazırlama da en önemli nokta parazit içermeyen kaliteli su ürünlerinin kullanılmasıdır.
Streç ile kaplanmış bambu hasıra parlak tarafı altta kalacak şekilde noriyi (yosun yaprağını) koyun ve pirinç sirkesiyle hafifçe ıslatın.
Elinizi sirkeli su ile ıslatın ve hazırladığınız sushi pilavından bir parça alın. Pilavı norinin üzerine eşit ve üst taraftan 1 parmak boşluk kalacak şekilde yayın. (parmak uçarınızı pirinç sirkesi ile ıslatırsanız elinize yapışmaz)
Yaydığınız pilavın üzerine şerit halinde wasabi sürün. Wasabi sürdüğünüz kısıma ince dilimlenmiş çiğ somon ve salatalığı yerleştirin, salatalıkların üzerine susam serpin.
Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak bıraktığınız 1 parmak boşluğa kadar çok sıkmadan sarın.
Bıraktığınız 1 parmak boşluğa gelince bambunun ucunu hafifçe kaldırarak norinin yapışmasını sağlayın.
Hazırladığınız ruloyu 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağına alın. Soya sosu ya da zencefil turşusu ile servis yapın.

Not: Soya sosunu marketlerde kolayca bulabilirsiniz. Minik sos tabaklarına dökerek isteğe bağlı olarak hardalımsı bir acılığa sahip olan WASABİ den alınıp bu sosa eklenir ve karıştırılır. Wasabi havuç gibi, turp gibi bir kök bitkisidir. Wasabi sosu da bu kökün rendelenmesiyle elde edilir. Suşiyi sosa batırarak yiyebilirsiniz.



Suşi

yeni doğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2020
Mesajlar: 33
Şehir: Maltepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc154735
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2020
376 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1 su bardağı sushi pirinci
Nori (deniz yosunu yaprağı)
0. 5 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 avokado
Salatalık (isteğe göre)
300 gr somon fileto
Soya sosu
1 yemek kaşığı (vasabi acılı sos)
1 adet bambu (Amerikan servis) suşiyi düzgün sarmak için

Pirinçleri bol suda yıkayıp, kaynatmış olduğumuz suya tuzu, sirkeyi ve yıkanmış pirinçleri ilave edip ara ara karıştırarak 13-16 dakika haşlayalım. Pirinçleri süzüp geniş bir kaba yayarak soğumasını sağlayalım. Bir noriyi amerikan servis üzerine, parlak kısmı alta gelecek şekilde koyup norinin bize yakın tarafı 1 cm boşluk bırakarak, pilavı yerleştirip yayıyoruz. Pilavın üzerine diğer malzemeleri koyup suşiyi Amerikan servis yardımı ile sıkı bir şekilde sarıyoruz. Rulo halindeki suşiyi keskin bir bıçak ile 6 eşit parçaya bölüp soya sosu ve acılı sos ile servis yapalım.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 31.03.2021


Sushi

tijen kurtoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc153173
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
864 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
3 adet nori yaprağı (Sushi yosunu)
1/4 (çeyrek) adet avokado
1 adet ufak havuç
1 adet badem salatalık
50 ml pirinç sirkesi (mirin)
Salamura somon füme
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Yanında;
Soya sosu
Wasabi

Pirinç ılık su ile yarım saat ıslatılır.
Daha sonra nişastası gidene kadar iyice yıkanır ve 1 bardak sıcak su ile yarım dk en küçük ocakta tam açık ateşte, sonra suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
Pirinç pişince bir karıştırılıp üzerine bir peçete kapatılıp 15 dk dinlendirilir.
Sonra cam bir kaba alınıp karıştırılarak iyice soğuması sağlanır.
Küçük bir cezvede 50 ml pirinç sirkesi, tuz ve şeker eriyene kadar ısıtılır, hemen pirinçlere eklenip 1-2 dk sürekli karıştırılarak homojen bir şekilde pirinçle karışması sağlanır ve ara ara karıştırılarak dinlendirilip soğutulur.
Avokado, havuç ve Salatalık kürdan gibi ince ince (Jülyen) doğranır. Bir kaseye su doldurulup hazırda bekletilir.
Nori yaprağının parlak kısmı bize bakacak şekilde hasır bir servisin üzerine açılır.
Soğuyan pirinç 3 parçaya ayrılır, her nori yaprağına pirinçin 1/3ü kaşıkla eklenir, parmak uçları su ile ıslatılarak pirinç yaprağın yer yerine eşit bir şekilde yayılır.
Yaprağın bir tarafına avokado, havuç ve salatalıklar eklenir.
Üzerine salamura somon eklenir, yavaş yavaş, hasır servis ile iyice sıkılarak rulo haline getirilir.
Bıçak suya daldırılıp rulonun iki ucundaki sarkan parçalar kesilir, tercihe göre dilimlenerek yanında soya sosu ve wasabi ile servis edilir.



Suşi

behram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2014
Mesajlar: 36
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc130040
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2017
1,158 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1 su bardağı kırık pirinç
4 su bardağı su
½ yemek kaşığı tuz
¼ su bardağı pirinç sirkesi
2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş)
¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş)
3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)
1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)
1/3 su bardağı soya sosu
1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız)
1 parça surimi
6 parça sake (somon)
Maki için, yarım cm kalınlığında kesilmiş somon fıleto şeritleri
6 parça kappa (salatalık) maki için, salatalığın dış kısımlarını kullanacağız

Pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün. Kaynatmış olduğunuz suya tuzu, sirkeyi ve pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 12-15 dakika, ara ara karıştırarak haşlayın. Pirinçleri süzüp, geniş bir tepsi ya da kaba yayarak soğumalarını sağlayın.
Sake (Somon) Abocado (Avokado) Nigiri (Sıkma) Suşi için, Yaklaşık 5 cm uzunluğunda ve 1,5 cm kalınlığında hazırlanmış pilavın üzerine 2 cm kalınlığında dilimlenmiş somon fileto parçasını koyun. Somonların üzerine avokado dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız nigiriyi, dağılmaması için, ince bir şerit nori ile sarın.
Sos için, toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin.

Not: Suşiyi yanında zencefil turşusu, hamur halindeki vasabi ve minik bir kap içinde soya sosu ile servis edin. Suşi, yanında servis edilen vasabinin soya sosunda eritilmesi ile elde edilen karışıma batırılarak yenir. Maki suşilerin çubuk yardımıyla, nigirilerin ise elle yenmesi tavsiye edilir.
Nigirilerin sadece etli tarafı soya soslu karışıma batırılır, böylece nigirinin altındaki pilavın dağılarak sosun içine düşmesi engellenmiş olur. Bir suşi tipinden başka bir susi tipine geçilirken arada zencefil turşusu yenerek ağız tazelenir ve tatların birbirine karışması engellenir.



Suşi

behram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2014
Mesajlar: 36
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc130039
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2017
1,278 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1 su bardağı kırık pirinç
4 su bardağı su
½ yemek kaşığı tuz
¼ su bardağı pirinç sirkesi
15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık)
500 gr. somon fileto
2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş)
¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş)
3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)
1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)
1/3 su bardağı soya sosu
1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız)

Pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün. Kaynatmış olduğunuz suya tuzu, sirkeyi ve pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 12-15 dakika, ara ara karıştırarak haşlayın. Pirinçleri süzüp, geniş bir tepsi ya da kaba yayarak soğumalarını sağlayın.
Bir noriyi bambu amerikan servis üzerine koyun. Norinin size yakın tarafına yaklaşık 6 cm genişliğinde ve yarım cm kalınlığında suşi pilavını yayın.
Norinin size yakın tarafına, pilavın üzerinde 1 cm boşluk bırakarak malzemenizi yerleştirin. Suşiyi, bambu amerikan servis yardımıyla, yaklaşık 3 cm çapında, tam bir tur, sarın. Norinin kalan kısmını bir makas ya da bıçak yardımıyla kesin. Rulo halindeki suşiyi keskin bir bıçak ile 6 eşit parçaya bölün. Kenarlarının düzgün görünmesi için uçlarını kesebilirsiniz.
Sos için, toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin.

Not: Suşiyi yanında zencefil turşusu, hamur halindeki vasabi ve minik bir kap içinde soya sosu ile servis edin. Suşi, yanında servis edilen vasabinin soya sosunda eritilmesi ile elde edilen karışıma batırılarak yenir. Maki suşilerin çubuk yardımıyla, nigirilerin ise elle yenmesi tavsiye edilir.
Nigirilerin sadece etli tarafı soya soslu karışıma batırılır, böylece nigirinin altındaki pilavın dağılarak sosun içine düşmesi engellenmiş olur. Bir suşi tipinden başka bir susi tipine geçilirken arada zencefil turşusu yenerek ağız tazelenir ve tatların birbirine karışması engellenir.



Sushi

gül can
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2014
Mesajlar: 31
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc128703
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2017
1,348 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

Pirinç için:
900 gram sushi pirinci
1 litre su
200 ml pirinç sirkesi
4 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
İçi için:
10 yaprak nori
1 kase pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı wasabi
1 adet salatalık
100 gram ton balığı
1 çay kaşığı susam

Su temiz akana kadar pirinç yıkanıp nişastasında arındırılır.
Pirinçler kuruyana kadar yaklaşık yarım saat süzdürün.
Suyu ilave edip ağzı kapalı şekilde orta ateşte 5 dakika pişirin.
Sonra yüksek ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladığında altını en kısığa alıp 15 dakika daha pişirin.
Ocağı kapatıp demlenmeye bırakın.
Şeker, sirke ve tuzu bir tavada karıştırıp ısıtın.
Ilınan pirincin üzerine sirkeli karışımı döküp karıştırın.
Pirinçler soğuyana kadar bekleyin.
Bambu matların üzerine noriyi parlak yüzü sarıldığında dışta kalacak şekilde yerleştirin.
Elinizi pirinç sirkesi ile ıslatın.
Sushi pirincinden bir miktar alıp norinin üzerinde 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın.
Ortasına parmağınızla wasabi sürün.
Pirinçlerin yarısına susam serpin.
Susamlı kısıma ince dilimlenmiş salatalık koyun.
Diğer tarafa da dilimlenmiş çiğ ton balığı yerleştirin.
Bambu matı bırakılan boşluğa kadar kıvırıp sıkıştırın.
Bambuyu açıp ruloyu iterek son şeklini verin.
Sushi’yi keskin bir bıçakla dilimleyip servis edin.



Suşi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc123029
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2017
1,553 defa indirildi / yazdırıldı




www.vzug.com

Mayalı pirinç
200 g suşi pirinci
3 dl su
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pudra şekeri
0,5 dl pirinç sirkesi
4 nori deniz yosunu yaprağı, yarıya kesilmiş
Vasabi ezmesi
200 g ton balığı, suşi kalitesinde
½ salatalık, uzunlamasına olarak, yaklaşık ½ cm kalınlığında kesilmiş

Pirinci bir kevgire koyun ve su berrak olana kadar akan su altında yıkayın, iyice süzün.
Pirinci paslanmaz çelik tepsi üzerine koyun, su ile karıştırılır. Pirinci eşit ölçüde tepsiye yayın (bu suşinin içinde pirinç tabakasının homojen olması için önemlidir). Paslanmaz çelik tepsiyi ısıtılmamış fırına sürün. Buharlayın.
Tuz ve pudra şekerini pirinç sirkesinde çözdürün. Sirke karışımını haşlanmış pirincin üzerine eşit miktarda dağıtın.
Bir nori yaprağını parlak tarafı yukarıya bakacak şekilde pirincin üzerine koyun. Burada, nori yaprağı ile paslanmaz çelik tepsi bir kenarda üst üste gelmelidir. Suşi spatulası ile nori yaprağı boyunca kesin. Nori yaprağı ve pirinç plakasını su ile ıslatılmış suşi spatulasını kullanarak tepsiden alın ve bir suşi tahtasının üzerine (nori yaprağı altta kalacak şekilde) koyun.
Ton balığı ve salatalığı nori yaprağı boyunca yerleştirin. Ton balığına az miktarda vasabi ezmesi sürün. Tümünü ellerinizin arasında rulo yapın. Ruloyu keskin ve ıslak bir bıçakla eşit kalınlıkta sekiz dilime kesin.

Not: Ton balığı ile salatalık yerine somon balığı ile, avokado veya havuç da kullanılabilir. Farklı suşi çeşitleri oluşturulabilir, örneğin nori yaprağının dışına da pirinç konularak susamla dekoratif olarak süslenen Kaliforniya ruloları gibi.



Suşi

şeker tozu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2015
Mesajlar: 27
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc110654
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
1,831 defa indirildi / yazdırıldı




Pirinç 4 su bardağı
Sirke 5 yemek kaşığı
Toz şeker 2,5 yemek kaşığı
Tuz 2 yemek kaşığı

Pirinç iyice haşlanır.
Haşlanmış pirinç, sirke, şeker ve tuz ile karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Pirince top şekli verilir.
Top şeklindeki pirinçler kurutulmuş yosunla sarılır.

Not: Çiğ balık ile birlikte servis yapılır.



Sushi

ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc82726
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
2,351 defa indirildi / yazdırıldı




3 çay bardağı Osmancık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 adet yosun yaprağı
4 çorba kaşığı soysa sosu
100 gram füme soman
3 dilim avokado
Yarım havuç
200 gram balık filetosu

Öncelikle pirinçleri bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Diğer tarafta bir kap içinde sirke, şeker ve tuzu 1 dakika kaynatıp soğutun. Ve sıcak pirinçlerin içine döküp 30 dakika kadar soğumaya bırakın. Pirinçler iyice soğuyunca. Fileto balıkları ve füme somonu buharda 10 dakika pişirin. Kıvrılabilen bambu Amerikan servisisiniz varsa onu kullanarak sushilere şekil verebilirsiniz. Yosun yaprağı büyük marketlerde bulunabiliyor. Bir paketin içinde 50 adet kadar var. Bir adet alıp hiç ıslatmadan bambu servisin üzerine yerleştirin. elinizle pirinçten alıp üzerine ince bir tabaka kaplayın. İnce dilimlenmiş havuç, soman yerleştirip dikkatlice sarın. Dilimleyip servis tabağına dizin. Başka usulde ise önce pirinçleri açıp içine yosun yaprağı ve balık yerleştirip sarın. Dilimleyin, üzerini süsleyip servis tabağına dizin.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 31.03.2021


Sushi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40534
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,991 defa indirildi / yazdırıldı




EDİP USTA DOSLAR LOKANTASI

100 gr Japon pirinci
1 çay bardağı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı tozşeker
İnce somon dilimleri
İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado

pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı ve somon yerleştirin. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın.






Sushi Tarifleri Suşi Tarifleri



(10 adet Sushi 220,278 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort