Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmanlı Yemek Tarifleri > Susuz Pilav (2 adet - 4,651 defa bakıldı)

Susuz Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Susuz Pilav

AnnemAnnem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc152202
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı




"Kitabüt Tabbahin" 13. yy. el yazması yemek kitabı
Günümüze Uyarlayan: Osman Güldemir


Koyun eti 320 gr. (Kuşbaşı doğranmış)
Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gr.
Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 gr. (Toz)
Pirinç 3,5 su bardağı 630 gr. (Üç kez yıkanmış ve süzülmüş)
Tereyağı 4 yemek kaşığı 40 gr.
Sakız ½ tatlı kaşığı 1 gr. (Toz)
Tarçın 1 tatlı kaşığı 2 gr. (Çubuk)
Su 3 su bardağı 600 ml

Et tuz ve biberle karıştırılıp uygun bir tencerenin dibine döşenir.
Üzerine pirinç yerleştirilir. Üzerine kızgın tereyağı gezdirilir, sakız, tarçın ve su eklenip tencerenin kapağı tersine kapatılır.
Etrafına yaş astar sarılır, çok kısık ateşte üç saat pişirilir.
Ardından kapağı açılıp, tepsiye silkilir, gayet iyi olur.

Not: Tencerenin kapağıyla birleştiği kısımları tuz, su ve undan yapılan yumuaşak bir hamurla kapatılır. Hatta süreyi biraz daha kısaltarak düdüklü tencerede kullanılabilir. Orijinal metinde malzeme miktarları iki katıdır, bu uygulamada miktar düşük olduğu için 3 saat yeterli olmuştur.



Susuz Pilav

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160407
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2021
237 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkay

375 gr. baldo pirinci (1+2/3 su bardağı)
500 gr. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
200 gr. tereyağı (13 çorba kaşığı)
1/2 çay kaşığı sakız (az tuz ile dövülerek ufalanmış)
Tuz
1/3 çay kaşığı tarçın
Hamuru için:
125 gr. un (1 su bardağı)
Su

Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile üç su yıkayarak, bulanık, nişastalı suyunu dökün. Yıkama suyu berraklaşınca pirinci bir süzgece çıkarıp süzdürün.
Birbirinin içine oturabilecek iki tencere seçin. Büyük olanına iki parmak kadar su koyun. Pilavı pişireceğiniz küçük tencerenin dibine kuzu etini yerleştirin. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinçleri döküp, düzleyin. Bir tavada tereyağını kızdırın. Yağ kızınca pirinçlerin üzerine boşaltın. Sakızı, tuzu ve tarçını ekleyin. Küçük tencereyi büyük tencerenin içine koyup, büyük tencerenin kapağını kapatın.
Bir kapta unu yeteri kadar suyla karıştırarak tencerenin ağzını kapamaya yetecek kadar hamur yapın. Bu hamuru kapağın tencereye oturan bölümünün çevresine sıvayın. Hamurun üzerine de kâğıt yapıştırın ki buhar hiç dışarı sızmasın.
Tencereyi çok kısık ateşe oturtup pilavı yaklaşık 1 saat 45 dakika pişirin. Eğer fırında pişirecekseniz fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın ve tencereyi fırına sürerek yaklaşık 1,5 saat pişirin.
Tencereyi ateşten alıp birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Hamurunu kırarak pilavı sıcak servis yapın.







Susuz Pilav Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(2 adet Susuz Pilav 4,651 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort