Kısa URL: https://ml.md/lc86887
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2013
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
İnci Beşoğul
17. yy Osmanlı mutfağından
Halis 1200 gram süte (5-6) yumurta karıştırıp, 150 gram miktarı halis un koyup, gereği kadar çalkalanır. iyice halledilince bir kenarlı tepsiyi (1-2) kaşık yağ ile yağlayıp, evvelce hazırlanan malzeme dökülür. Üzeri kızarana kadar fırında pişirilir. Çok güzel ve yenmesi hafif ve naziktir.
Bazıları o tepsiye (4-5) yufka koyup, ondan sonra sütü koyup pişirirler. Bu dahi bereketlice ve böreğe benzer.
Kısa URL: https://ml.md/lc155505
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2021
345 defa indirildi / yazdırıldı
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
Halis bir kıyye süt e beş-altı yumurta ve elli dirhem miktarı dakîk-i hâs zammiyle iyice çalkadıkta bir kenarlı tepsiye bir-iki kaşık rûgan-ı sâde sürüp bu mamulü üzerine dökeler.
Kor üstünde üzeri nev'â kızarınca tabh oluna. Latif olur yahut altına üç-dört yufka ve aralarına tergîn ve üzerine kezalik yufka vazolunur ise ol vakit fırında tabh olunur.
Daha bereketli ve güzel olur.