Kısa URL: https://ml.md/lc118243
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2016
1,407 defa indirildi / yazdırıldı
Hatice Ayaz
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı kakao (25 g)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Krema için:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 poşet krem şanti (sade veya kaymaklı olan)
4 çorba kaşığı bal
Pandispanya yapmak için derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sonra süt sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam edelim. Kakao kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştıralım. 2 tepsiye yağlı kağıt serelim ve kek hamurunu ikisine eşit miktarda paylaştıralım. Spatula ile düzelterek fırında 8 -10 dk pişirelim. Pişen kekin üzerine de yağlı kağıt serelim. Krema yapmak için tencereye süt nişasta şeker ve un katıp çırpalım ve karıştırarak pişirelim. Pişen krema ara ara karıştırarak soğutalım ve krem şantiyi toz olarak ilave edelim. Kremaya balı da katıp tekrar çırpalım. İyice soğuyan kekin üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice alalım. Etrafını ince bir şekilde keserek düzeltelim ve kremanın hepsini boşaltalım ve spatula yardımı ile düzeltelim. Diğer kekin de yağlı kağıtlarını çıkartarak etrafını kesip düzeltelim ve kremanın üzerine dikkatlice yerleştirelim. Kekin üzerine yağlı kağıdı tekrar sererek buzdolabında soğutalım. Soğuyan süt dilimi pastamızı dikdörtgen şekilde keserek servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc134936
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2018
779 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeterince un (1.5 su bardağı kadar)
Arası için:
1 paket sade pasta kreması
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı bal
Çırpma kabımıza yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz
Daha sonra diğer malzemeleride sırasıyla koyup çok koyu olmayacak bir hamur elde ediyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize döküp önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz
Pişen kekimizi soğutup ortadan ikiye bölüyoruz
Bu arada derin bir kaba kremayı sütü ve balı koyup mikserle iyice çırpıyoruz sert bir krema olmalı
Daha sonra kekimizin arasına sürüp diğer kekimizide üzerine kapatıyoruz ve buzdolabında yarım saat bekledikten sonra servis yapıyoruz
Üzerini isterseniz çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc166240
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022
335 defa indirildi / yazdırıldı
Kek için:
3/4 su bardağı un
2 yumurta
1/2 su bardağı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket Vanilin
1.5 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı yoğurt
Kekin kreması için:
1 paket krema (200 ml. paket yeterli)
1 yemek kaşığı bal
1 paket toz krem şanti
4-5 damla limon suyu
Kreması için; Krem şanti, krema, limon suyunu ve balı çırpma kabına koyarak mikserle veya el çırpıcısıyla bol bol çırpın.
Kremanın kıvamı sert bir hal alınca buzdolabına kaldırın.
Keki hazırlamaya başlamadan önce fırını 185 derece ısıya alarak ısınmaya bırakın.
Keki için; Yumurta ve şekeri başka bir kaseye alarak krema kıvamına gelinceye dek çırpın.
Geriye kalan malzemeleri de üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıdı sererek hazırladığınız harcı dökün.
Önceden ısınmaya bıraktığınız fırına tepsiyi koyarak 10 dakika pişirin.
Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkartarak pişen keki altındaki yağlı kağıtla birlikte tepsiden çıkarın.
Başka bir pişirme kağıdını farklı bir alana sererek keki ters çevirerek üstüne koyun.
Keki ortadan ikiye bölerek hazırladığınız kremayı dolaptan çıkartın. Ara kısmına kremayı eşit bir şekilde sürerek kapatın.
Kısa URL: https://ml.md/lc155635
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
1, 5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
Kreması:
2 kutu süt Kreması(400 ml)
2 paket krem şanti
2 yemek kaşığı bal
3 - 4 damla limon suyu
Merhabalar hanımlar sizinle bugün çocuklarımın çok severek yediği bir tarif paylaşıyorum. Artık para verip almak yerine kendim yapmayı tercih ediyorum tam kıvamında tutan bir tarif umarım beğenirsiniz.
İlk önce kremamızı yapalım. Kremamızın malzemelerini çırpma kabına alıp katılaşana kadar çırpalım ve kapaklı bir kaba alalım buzdolabında bekletelim.
Sıra geldi kekimize yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım ve sırayla kek malzemelerini ekleyerek kekimizi yapalım. İki eşit fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ikisine eşit bir şekilde paylaştıralım. Üzerini düzleyelim ve tepsimizi tezgaha hafif vuralım 180 derecede ısınmış fırında 10 dakika pişirelim üstü ıslak gibi görüne bilir endişelenmeyin. Keklerimiz piştikten sonra soğutalım ve kekimizin üzerine kremamızı sürelim .Diğer kekimizi üzerine kapatalım hafif bir şekilde üzerine elimizle bastıralım yağlı kağıdını yavaşça çıkaralım 4. 5 saat dinlendirelim ve bir cetvel yardımı ile süt dilimlerimizi keselim dikkat edelim her seferinde bıçağımızı temizleyelim .Temizlemezsek kremamızı kek bulaşır ve kötü bir görüntü oluşur.