Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Helvalar > Süt Helvası (8 adet - 125,262 defa bakıldı)

Süt Helvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Aside Tarifleri
Cevizli Helva Tarifleri
Fıstıklı Helva Tarifleri
Höşmerim Tarifleri
İrmik Helvası Tarifleri
Kâğıt Helva Tarifleri
Peynir Helvası Tarifleri
Süt Helvası Tarifleri
Pişmaniye Tarifleri
Tahin Helva Tarifleri
Un Helvası Tarifleri
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Süt Helvası

nhlbay
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 26.05.2007
Mesajlar: 14
Şehir: BURSA
Kısa URL: https://ml.md/lc14886
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
2,454 defa indirildi / yazdırıldı




3 bardak süt
2 bardak şeker
1 bardak un
1 p. margarin

Süt şekerle kaynayacak. Başka tencerede, yağ ve un kavrulacak.(arzu ederseniz fıstıkta atabilirsiniz) Şekerli süt ilave edilip, devamlı karıştırılacak, fık fık kaynadıktan sonra, ateşten alınıp içine fındık kadar tereyağı atıp karıştırılır. Üzerine azıcık toz şeker serpilip, dinlenmeye bırakılır. Servisten önce tekrar karıştırılır.


ML® Kuru Helva için tıklayın



Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.04.2021


Süt Helvası

kutsal valiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara Kocatepe
Kısa URL: https://ml.md/lc143528
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2019
642 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

150 gram tereyağı
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz

Toz şekeri bir tencereye koyun ve 1 su bardağı sütü üstüne ilave edip ocağa alın. Şeker eriyene kadar ocakta tutun. Şeker erir erimez ocaktan alın ve içine kalan 4 su bardağı sütü ekleyin. Yumurta sarısını da ekleyip çırpın.
Tereyağını yapışmaz bir tavaya alıp eritin ve üstüne unu ve bir fiske tuzu koyup unun kokusu çıkıp sararmaya başlayana kadar kavurun. Kavrulan unun üstüne şekerli süt karışımını dökün ve topaklanmaması için iyice karıştırın. Bu aşamada el blenderı'ndan yardım alabilirsiniz. 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin. Sonra bu karışımı uygun bir kaba alıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ister sıcak ister soğuk yiyin.



Süt Helvası

yaman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc143760
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
1,165 defa indirildi / yazdırıldı




60 gram tereyağı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı esmer şeker

Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin. Un sararıp kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli kavurun. Bu sırada sütü bir tencereye alın ve şekeri ilave edin. Şekeri eritin ve süt kaynamadan karışımı ocaktan alın. Sütlü karışımı unlu karışıma sürekli ve hızlı olarak karıştırarak ekleyin.
Birkaç dakika kadar karıştırdıktan sonra karışımınızı fırın kaplarına doldurun ve üzerlerine kahverengi şekerinizi serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılıyınca servis edin.



Süt Helvası

çarşamba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144513
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2019
512 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
Üzeri için
1 yemek kaşığı esmer şeker

İlk önce sütü ısıtın, şekeri ekleyip eritin. Tereyağını bir tavada eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar iyice kavurun. Sütü yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın.
2-3 dakika pişirdikten sonra karışımı küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerlerine esmer şeker serpip fırınlayın. Üzeri kızarınca alın, ılık tüketin.



Süt Helvası

marşandiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.12.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc147736
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
556 defa indirildi / yazdırıldı




60 gr tereyağı
2 bardak süt
Yarım bardak un
Yarım bardak şeker
Yarım kaşık kahverengi şeker

Yanmaz bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kadar karıştırın. Daha sonra altını kısın.
Bu arada başka bir kabın içinde süt ile şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar ısıtın. Ilık olduktan sonra ocaktan alın. Şekerli süt karışımını altını kıstığınız unun üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın.
3 dakika kadar karıştırdığınız karışımı küçük kaplara koyun. Fırın ısısına dayanıklı kaplar olmalı.
Üzerine esmer şekerden serpin. 180 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Ilık servis edebilirsiniz.



Süt Helvası

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156337
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.haberturk.com

2 su bardağı süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı esmer şeker

Tereyağını ve unu tencereye atın. Un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Ayrı bir tencerede sütü ve şekeri ocağa koyun ve kaynamadan ocaktan alın. Şekerli süt karışımını, tereyağı ile un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın. Pişen helvayı küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerlerine esmer şeker serptikten sonra 180 derece fırında 10 dakika kadar üzerlerini pişirin. Helvanız soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.



Süt Helvası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163252
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2022
305 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
5 yemek kaşığı Tereyağı(100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker(200 gram)
1 paket vanilin
1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı fındık içi

Süt ve şekeri birlikte, şeker eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı ve unu, derin ya da geniş bir tavada, orta ateşte, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Şekerli sütü, kavrulmakta olan karışıma azar azar ekleyerek sürekli karıştırın ve pürüzsüz bir hal alıp koyulaşana kadar bu işleme devam edin.
Son olarak vanilyayı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Karışımı orta boy fırın kabına dökün ve üzeri kabuk tutana kadar 10 dakika bekleyin.
230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar (15 dakika) pişirin.
Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin.



Süt Helvası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171815
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
246 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Şekeri ve 1 su bardağı sütü bir tencereye alıp karıştırın. Sütün kaynamamasına dikkat edin.
Şeker eriyince sütü ocaktan alın.
Daha sonra kalan sütü ve yumurtayı da ilave edip çırpın.
Tereyağını tavada eritin ve un ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edin.
Ardından kavrulmuş unu yavaş yavaş süte ekleyin.
Karıştırarak koyulaşmasına yardımcı olun ve kıvam alana kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı da ekleyip birkaç dakika pişirin.
Daha sonra ısıya dayanıklı kaplara veya toprak kaseler bölüştürün.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, sadece üstü kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.







Süt Helvası Tarifleri Helvalar



(8 adet Süt Helvası 125,262 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort