|
Sütlü Açma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118070
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2016
1,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
Candan Kapkıner
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
1 paket kuru maya veya yaş mayanın yarısı
2 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörekotu
Ilık su ılık sütü ve sıvı yağı derin bir tencerede karıştıralım. Maya şeker ve tuzu da ekleyerek 4 dakika çırpalım. Unu ekleyip yoğuralım. Biraz ele yapışan bir hamur olacaktır. Tencerenin kapağını kapatalım. Bir saat mayalanmasını bekleyelim. Açma hamuruna istediğimiz şekli vererek tepsiye dizelim. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu serpelim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.
|
|