|
Sütlü Antepfıstıklı İrmik Helvası |
|
raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İskenderun Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc154633
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2020
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
125 gr. tereyağı
2 su bardağı irmik
1.5 yemek kaşığı un
Antep fıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı Süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Bir tencerede süt, şeker ve vanilya karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadığı zaman ocaktan alıyoruz. Başka bir tencerede tereyağını eritiyoruz, irmik ve fıstığı ekleyip renkleri hafif koyulaşana kadar kavuruyoruz. Daha sonra rengi koyulaşan irmikli harca süt karışımını yavaş yavaş ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak süt karışımı çekene kadar pişiriyoruz.
|
SÜTLÜ ANTEPFISTIKLI İRMİK HELVASI |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc47756
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram irmik
250 gram halis tereyağı
40 adet iç kabukları da soyulmuş antepfıstığı
750 gram süt
600 gram şeker
Evvelâ bir tencerede, tereyağı eritilecek, üzerine irmik dökülecek ve antepfıstıkları atılarak kaşıkla iyice karıştırılacaktır. Fıstıklar kızarmağa başlayınca 750 gram süt ve 600 gram şekerle hazırlanmış şerbet, irmiğin üzerine birden dökülecektir ve derhal, kuvvetle ve sür'atle karıştırılıp kapağı kapanacaktır. Tencere çok hafif ateşe konulacaktır. 15 dakika sonra, indirilerek, helva alt üst edilir ve kıvamı tam olduğu görülünce tabaklara kurtarılır.
ML® Zengin İrmik Helvası için tıklayın
|
Sütlü Antepfıstıklı İrmik Helvası |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10888
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. irmik
150 gr. tereyağ
1 buçuk bardak toz şeker
3,5 bardak süt veya su
Yarım fincan beyaz antepfıstığı
Yağ derince bir tencereye konur. Orta ateşte hafif kızınca buna irmik ve fıstıklar ilâve eidlir. Ateş hafife alınıp fıstıkların rengi sararıncaya kadar 45 - 50 dakika ve mütemadiyen karıştırılmak suretiyle irmiğin meyanesi gelene kadar pişirilir. Bu süre içinde makbul olan irmiğin koyulaşmadan pembe bir renk almasını temindir. Renk koyulaşır ise irmik fazla kavrulmuş demektir. O zaman ateşi hemen iyice kısmak gerekir. İrmik 45 dakikadan evvel kavrulacak olur ise yani acele kavrulursa helva lezzetli olamaz. Sonra buna bir tarafta kaynamakta olan süt veya su ilâve edilerek karıştırılır. Derhal toz şekeri de koyup iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ve helva gayet hafif ateşte 20 dakika kadar süre ile demlenmeye bırakılır. Sonra tencere ateşten indirilip 15-20 dakika da dinlendirilip ılındıktan sonra tabağa alınıp servis yapılır.
ML® Zengin İrmik Helvasi (görsel)
|
|