|
Sütlü Balkabağı Çorbası |
|
erzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41847
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009
2,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim balkabağı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Balkabağı kabaca doğranır, üzerine 2 su bardağı su konur ve yumuşana kadar haşlanır. Sonra blenderden geçirilir. Piricin üzerine 1 su bardağı kadar su konur, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Başka bir tencerede ince kıyılmış soğan yağda çevrilir. Üzerine balkabağı, süt, tuz, pirinç ve süt eklenir. Bir taşım kaynatılır. Sıcak olarak servise sunulur.
ML® Sütlü Kabak Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "kakule" tarafından gönderildi. 14.12.2020
|
Sütlü Balkabağı Çorbası |
|
yeni doğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2020
Mesajlar: 33 Şehir: Maltepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc154723
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2020
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram balkabağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
2,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Arzuya göre muskat rendesi ve zencefil
Küp doğranmış balkabağını, yemeklik doğranmış kuru soğan ve sarımsağı bir tencereye koyun.
Zeytinyağında hafif soteledikten sonra üzerine suyu ilave edin.
Kaynadıktan sonra karışımı homojen olması için blender'dan geçirin.
Ardından içerisine süt ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Ocaktan indirmeden tuz ve karabiber ilave edin.
İsteğe göre muskat rendesi, zencefil de ekleyebilirsiniz.
Sıcak su ile kıvamını ve yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
|
Sütlü Balkabağı Çorbası |
|
kakule
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc154781
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet küp doğranmış (yaklaşık 300 gr) bal kabağını, 1 adet doğranmış kuru soğan ve 2 diş sarımsağı bir tencereye koyun.
Zeytinyağında hafif soteledikten sonra üzerine 2.5 su bardağı su ilave edin. Kaynadıktan sonra karışımı homojen olması için blenderdar geçirin.
Ardından içerisine 1 su bardağı süt ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan indirmeden tuz ve karabiber ilave edin. İsteğe göre muskat rendesi, zencefil de ekleyebilirsiniz. Sıcak su ile kıvamını ve yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Not: Bal kabağı; alfa-beta karoten ve A vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin destekleyicisidir. İçerisinde bulunan yüksek posa bağırsak sağlığını korur. Alınan bu posa mideyi daha geç terk ettiği için de daha uzun süre tokluk sağlar. Çorbanın içerisine kükürtlü bileşiklerden zengin içeriğiyle bir kalkan görevi gören soğan ve sarımsak da eklemeyi unutmayın.
|
Sütlü Balkabağı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159749
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2021
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 büyük parça bal kabağı
2 büyük dilim kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sarı mercimek
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
Pul biber
Hepsini tencereye koyun. Suyunu da ekleyin yumuşayıncaya kadar pişirin. Blendırdan geçirirken yarım çay bardağı süt, az tuz, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırın. Pul biber ile servis edebilirsiniz.
|
Sütlü Balkabağı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175046
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
800 gr balkabağı
Karabiber
Tuz
Tavuk ya da et suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Balkabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Bal kabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Daha sonra servis edilir.
|
|