Kısa URL: https://ml.md/lc141309
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
529 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak bezelye
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy kuru soğan
1 bardak süt
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bezelyeyi, kabuklarını soyduğunuz bütün soğanla birlikte 3 bardak suda haşlayın. Çorbanın üstünü süslemek için 2 yemek kaşığı bezelye ayırın. Haşladığınız bezelyeleri suyuyla birlikte blender'dan geçirin. Tencerede tereyağını eritin, unu ilave edip 2-3 dakika karıştırın.
Ezilmiş bezelyeye süt, karabiber ve tuz ilave edin, tekrar karıştırın. Kıvamını kontrol etmeyi unutmayın. Koyu olursa su ekleyip karıştırarak kaynatın.
Servis yaparken üstünü krema, dereotu ve bezelye taneleriyle süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc173003
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2023
196 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
1-2 dal dereotu
Soğanı yemeklik doğrayın. Patatesi küp şekilde doğrayın.
Derin ve geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Soğan ve patatesleri kavurun.
Bezelyeyi ekleyin ve biraz daha kavurun. Suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın.
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Çorbaya ekleyin ve blender ile çekip, bir süre daha pişirin. Arada karıştırmayı unutmayın.
Dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
4-5 su bardağı su
Soğanı yemeklik doğrayın.
Patatesi küp şekilde doğrayın.
Derin ve geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Soğan ve patatesleri kavurun.
Bezelyeyi ekleyin ve biraz daha kavurun.
Suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın.
Diğer taraftan bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve unu ekleyin.
Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Çorbaya ekleyin ve blender ile çekip, bir süre daha pişirin.
Arada karıştırmayı unutmayın.
Dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.