Kısa URL: https://ml.md/lc111645
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2015
1,435 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr sanayağ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
Su ve şeker orta ateşte kaynatıp şerbeti hazılayıp soğumaya bırakalım. Un ve sütü bir kasede karıştıralım. tavada sanayağ ve sıvıyağı kızdırın. unlu karışımdan kaşık kaşık dökerek önlü arkalı kızartın. kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın servis tabağına alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc71560
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
3,226 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 çay bardağı süt tozu
2 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı erik marmelatı
Kızartmak için sıvıyağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şurup için; tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Bir çay bardağı sütle süt tozunu karıştırın. Yarım çay bardağı şeker ekleyip kısık ateşte kaynamasına izin vermeden bal kıvamına getirin ve soğumaya bırakın. Unu kalan sütle karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edin. Tavada zeytinyağını ısıtın. Karışımdan kaşık kaşık aralıklı olarak tavaya dökün. Gözlemeleri önlü arkalı hafif kızartın. Kızaranları soğuk şuruba alın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Gözlemeleri servis tabağına alın. Hazırladığınız süt balını ve erik marmelatını gözlemelerin üzerine gezdirerek dökün. Soğuk olarak servis yapın.