Kısa URL: https://ml.md/lc77944
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2012
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
1 Adet sivri biber
2 Adet Domates
3 Adet hazır yufka
Biraz çörekotu ve susam
250 gr sosis
Biraz tuz
2 Adet soğan
0,5 Su Bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çorba Kaşığı ayçiçeği yağı
1 Çay Bardağı süt
Sosisleri hafif haşlayıp önce uzunlamasına dörde sonra parmak uzunluğunda kesin. Domatesleri soyup küp doğrayın. Soganları soyup kıyın. Sivri biberin çekirdekli kısımlarını temizleyip dilimleyin. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Sosis, domates, sivri biber ve tuzu ekleyip domates suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Yufkalardan birini tezgahın üzerine serip 4 eşit üçgene kesin. Üçgenlerin üzerlerine fırça ile eritilmiş yağ sürüp kaşarpeyniri serpiştirin. İç malzemeden ilave edip rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Böreğin sosu için iki yumurta ve sütü bir kapta çırpıp hamurların üzerine gezdirin. Çörekotu ve susam serpin. Börekleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc81984
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2012
1,583 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
1 Demet maydonoz
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Su Bardağı süt
3 Adet yufka
100 gr beyaz peynir
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine ve boyuna artı şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.