Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elma Tatlısı Tarifleri > Sütlü İncir Tatlısı (13 adet - 989,946 defa bakıldı)

Sütlü İncir Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlü İncir Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172318
Gönderme Tarihi: 28.May.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet kuru incir
1 kilogram süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı buğday nişastası
Çekilmiş Antep fıstığı

İncirleri güzelce yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.
Ardından tencereye 1 çay bardağı kadar su ekleyin ve incirleri de ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Süt ve nişastayı bir tencerede güzelce karıştırın. Daha sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ardından şeker ve inciri de ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.
Tatlınızı kaselere bölüştürüp soğuması için kenara alın.
Dilerseniz üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.



Kuru İncirli Sütlü Tatlı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165840
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
8 tane incir
3 yemek kaşığı nişasta fazla tepeleme olmasın
1 paket vanilya
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

Kuru incirleri yıkayıp üzerine sıcak su döküp 10 dakika yumuşamasını bekleyelim suyunu süzüp rondo da çekelim. Sütü, nişastayı, şekeri tencereye alıp ocağın üzerinde kaynayıncaya kadar karıştıralım ve tereyağını, vanilyayı ve inciri ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Kaselere paylaştırıp soğutalım.


Sütlü İncir Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156876
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
322 defa indirildi / yazdırıldı




16-17 adet kuru incir
1 litre süt
4 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Fındık

Kuru incirler bir kaba koyulur ve üzerine sıcak su eklenerek 20 dk kadar bekledikten sonra incirler alınır ve küp küp doğranır.
Eli yakmayacak şekilde ılık olan süte(yoğurt mayalama kıvamında) doğranan incirler eklenir ve blenderdan geçirilerek kaselere bölüştürülür üzeri örtü ile kapatılarak 2 saat bekletilir daha sonrasında üzeri süslenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.



Sütlü İncir Tatlısı

şeker şurubu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc147731
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
965 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg süt
10 adet kuru incir
2 kaşık nişasta
1 çay bardağı şeker(isteğe bağlı)
1 paket vanilya

Kuru incirleri sıcak su ile 15 dk ıslatıyoruz.
Daha sonra tenceremize süt ,şeker vanilya ,nişastayı alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Islanan incirlerimizi blender yardımı ile püre haline getirip sütümüze ilave edip 5 dk daha kaynatıyoruz.
Servis kaselerine döküp üzerini bezle kapatıp 3 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra buzdolabına 3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

Not: İsterseniz hiç şeker koymadan yapabilirisiniz.



Sütlü İncir Tatlısı

hacı geldi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc145874
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019
736 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

1 litre süt
10 adet kuru incir
1 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı toz şeker
Dövülmüş fındık veya ceviz içi

Süt, tencereye konur, yıkanıp doğranmış incirler ve nişasta sütün içine katılır.
Karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Şeker ilave edilerek 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
Kâselere sıcak sıcak boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
Üzerine bolca ceviz veya fındık içi dökülerek servis edilir.
Yaz aylarında dondurma ile de servis edilebilir.



Sütlü İncir Tatlısı

minimor
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2016
Mesajlar: 34
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc137139
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2018
1,162 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sek.com.tr

1 litre SEK Süt
75 gr SEK Tereyağı
10 kuru incir
1 kahve fincanı buğday nişastası
3 kahve fincanı toz şeker
Antepfıstığı

İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. SEK süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde SEK tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.



Sütlü İncir Tatlısı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc109445
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
3,502 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

Yarım Kg. kuru incir
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
150 gr. iri dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya 1 çorba kaşığı tereyağı

İncirleri bir kabın içine alıp, üzerine kaynarsu ekleyerek bekletelim. Bir tencerede yağı kızdırıp incirleri delikli kepçe ile çıkarıp tencereye ilave edelim. Karıştırarak 5 dakika çevirelim. Üzerine şekeri ve sütü ilave edip kaynatalım. İncirler yumuşadığında yan taraflarını bıçakla kesip içlerine bolca ceviz dolduralım. Servis tabağına dizip üzerine şekerli sütü gezdirip cevizlerle süsleyerek servis yapalım.



Sütlü İncir Tatlısı

ata şenkal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc102605
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2014
3,178 defa indirildi / yazdırıldı




7 adet incir
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık

Derin bir tencereye sütü koyup kaynatın. İçine incirleri ekleyip 2 saat kadar bekletin, daha sonra içinden 5 tane inciri alıp ayırın. Kalan incirleri mikserden geçirin. Servis tabağına alıp incirleri koyup üzerine püre olmuş inciri dökün. Fındıkla süsleyip servis yapın.



SÜTLÜ İNCİR TATLISI

Aytek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88641
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2013
3,274 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. incir
1 kg. süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Şeker
Üzeri için;
Ceviz
Tarçın

İnciri 6 parçaya bölüp, düz bir tabağa dizin. Bir litre sütü, 1 tatlı kaşığı vanilya ve şekerle karıştırıp incirlere ilâve edin. Hafif ateşte, incirler pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tarçınla karıştırılmış üç ceviz serpin.


SÜTLÜ KURU İNCİR

açılay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2012
Mesajlar: 30
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc71914
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2012
4,211 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuru incir
Yarım litre süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
100 gr. ceviz içi
1 kahve kaşığı tarçın
Vanilya

İncirleri yıkayıp 4 veya 6 parçaya bölüp, kenarlı bir tepsiye koyunuz.
1 çorba kaşığı mısır nişastasını bir tencereye koyup, sütü azar azar ilâve ederek eziniz.
Tencereyi ateşe koyup, 1-2 taşım kaynatınız.
Tepsideki incirlerin üzerine sütü döküp, incirleri tamamen kapatınız.
Tekrar ateşe koyup, 1-2 taşım daha kaynatarak muhallebi kıvamına getiriniz.
Ateşten alıp, birer kişilik tatlı tabaklarına eşit miktarda koyunuz.
Üzerlerine tarçın karıştırılmış ceviz içini serpip, servis yapınız.


Sütlü İncir Tatlısı

yudum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2008
Mesajlar: 38
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc71494
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
3,875 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg incir
200 gr ceviz içi
300 gr toz şeker
150 gr kaymak

İncirleri ılık suyun içinde 15-20 bekletip yumuşatalım. Sap kısmını kopartıp nişastasını iyice yıkayalım. Parmağımızı yavaşça üstteki delik kısımdan sokarak incirlerin içini genişletelim. Ceviz parçalarını bu delikten aldığı kadar doldurup sap kısmı altta kalacak şekilde ısıya dayanıklı bir tepsiye dizelim. İncirlerin tepsiyi sıkı sıkı doldurması lazım yoksa pişerken içleri boşalır. Şekeri de incirlerin üzerine serpelim. 1 su bardağı da ilave edip tatlımızı ocağın üzerinde biraz pişirdikten sonra ağzını açıp önceden ısıtılmış fırında üzeri birazcık renk alıncaya kadar pişirip fırından çıkartalım. Soğuduktan sonra bir parça kaymak ile ikram edelim.


Sütlü İncir Tatlısı

Mutfak Gülü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2010
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc55481
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2010
3,975 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. kuru incir
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı su
100 gr. ceviz (dövülmemiş ceviz içi)
150 gr. kaymak

İncirleri bir kaba alalım, üzerlerini aşacak kadar su ekleyerek birkaç saat bekletelim. Tencereye şekeri ve suyu ekleyip bir taşım kaynatalım. İçine incirleri ekleyerek incirler hafifçe yumuşayana dek 5 dk. pişirip ateşten alalım. İncirler soğuyunca kenarını keserek içine ceviz içini ve arzuya göre kaymağı doldurup servis yapalım.


ML® İncir Uyutması için tıklayın

ML® İncir Uyutması (görsel)


Sütlü İncir Tatlısı

Oruç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc6312
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
4,800 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kuru incir
1 lt. süt
1 paket vanilya
200 gr. çekilmiş ceviz ya da badem
1 tatlı kaşığı tarçın

İncirlerin sapını koparıp, altıya bölelim, sütü kaynattıktan sonra içine vanilya ve incirleri ilave edip ocağın altını kısalım. Ara sıra karıştırmak şartıyla, koyu gelinceye kadar pişirelim. Cevizin yarısını incirin içine katıp bir kere daha karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim. Soğuması için tabağa boşaltıp kalan cevizle süsleyelim.


ML® Sütlü İncir Tatlısı için tıklayın






Sütlü İncir Tatlısı Tarifleri Elma Tatlısı Tarifleri



(13 adet Sütlü İncir Tatlısı 989,946 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort