Kısa URL: https://ml.md/lc89952
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2013
1,548 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Şeker
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Margarin
İsteğe Bağlı Damla Sakızı
1 kg Çilek
2 Çorba Kaşığı Nişasta
Malzemelerimizi bir tencereye alıp krema gibi pişirelim ve ıslatılmış kalıbımıza dökelim. Sosu için çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra blender içerisine alıp karıştıralım. Şeker ve suyla inceltilmiş nişastayı da ilave ederek pişirelim. Pişen sosumuzu da tatlımızın üzerine döküp soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirelim. Soğuyan tatlımızı dilimleyerek ve üzerine hindistan cevizi serperek servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc89951
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2013
1,232 defa indirildi / yazdırıldı
500 g Süt
5 Çorba Kaşığı İrmik
5 Çorba Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
3 Çorba Kaşığı Tahin
Tüm malzemeyi tencereye koyup göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Karışımı ıslatılmış bir tepsiye ya da tekli servis kâselerine dökelim. Üzerine tahin ilave ederek servise hazır hale getirelim.