Kısa URL: https://ml.md/lc1362
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
4,260 defa indirildi / yazdırıldı
9 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1/4 küçük paket margarin (30 gr.)
2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Yarım paket vanilya
Bakır bir tencerede süt ve şeker kaynatılır.
İrmik serpilerek karıştırılır.
Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
1/4 küçük paket margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi ve vanilya katılıp karıştırılır.
Su veya gülsuyu ile ıslatılmış yuvarlak kalıba boşaltılır.
Buzdolabında 5- 6 saat veya bir gece bırakılır.
Büyük bir tabağa ters çevrilip üzerine hindistancevizi rendesi serpilir.
Not: Puding kalıba boşaltılırken arasına tarçınlı ceviz de konabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc88979
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 litre süt
9 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
9 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 avuç ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kase çilek
Bir tencerenin içine şeker, irmik ve süt konularak karıştırılır. Daha sonra ateşe konup göz göz olana kadar karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Pişirildikten sonra 2 çorba kaşığı hindistan cevizi, vanilya, margarin, ceviz ve tarçın ilave edilerek ıslatılmış kalıba dökülür. Buzdolabında 1 saat kadar bekletilir. Servis tabağına ters çevrilir. Rondoda çekilen çilekler, 2 çorba kaşığı toz şeker ile kaynatılır. Hazırlanan çilekli sos, pudingin üzerine gezdirilip, servis yapılır.