|
SÜTLÜ İŞKEMBE ÇORBASI |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23242
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
11,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
işkembe için
Malzeme:
1 kg dana işkembesi
3 litre su
5 diş sarımsak (yarım limon)
1 çorba kaşığı tuz
yarım pay bardağı yağ
1 fincan sirke
Çorba için:
1/2 su bardağı un
1 cay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Temizlenmiş işkembeyi büyük bir tencereye koyup, tuzu, yağı, limon, sarımsak ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakınız. İşkembe piştikten sonra delikli kepçeyle suyunun içinden çıkarınız. İnce doğrayıp suyunun içine ilave ediniz. Unu sütün içinde karıştırıp kaynamakta olan çorbaya ilave ediniz. Piştikten sonra sarımsak ve sirke karışımı ilave ediniz. Bir kaba yağı ve kırmızı biberi koyarak hafif ısıtıp üzerine dökünüz.
|
Sütlü İşkembe Çorbası |
|
mükerrem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2008
Mesajlar: 37 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc32458
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2008
7,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet temizlenmiş kuzu işkembesi
10 bardak su
2 yumurta
3 kaşık un
0.5 lt süt
4 kaşık tereyağı
4 diş sarımsak
sirke
tuz
karabiber
kırmızıbiber
Temizlenmiş işkembe düdüklü tencerede iyice haşlanır, isteğe göre küçük parçalara kesilir. Yağ, un ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur, haşlanan işkembenin suyu kavrulmuş una katılarak kaynatılır. İşkembeler, tuz ve karabiber kaynayan çorbaya ilave edilir. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve ilmon terbiye edilerek çorbaya katılır. Yağ kırmızıbiberle kavrularak, çorbanın üzerine gezdirilir. Servsi anında sarımsaklı sirke ile ikram edilir.
Not: istenirse haşlanmış nohut atılır.
|
Sütlü İşkembe Çorbası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61062
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
2,633 defa indirildi / yazdırıldı
|
İşkembe için:
1 kg dana işkembesi (iyice yıkanıp temizlenmiş)
5 litre (25 su bardağı) su
1 çorba kaşığı tuz
1/4 su bardağı rafine yağ
1 diş sarımsak
1/4 limon
Çorba için:
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Temizlenmiş işkembeyi büyükçe bir tencereye (tercihen bakır) koyup tuzu, rafine yağı, limonu, sarımsağı ve suyu ekleyerek harlı ateşte kaynamağa bırakınız. Kaynayan çorbanın üstünde toplanan köpükleri delikli kepçeyle temizleyiniz. Ateşi orta sıcaklığa getirip arasıra bir bıçakla işkembenin pişip pişmediğini kontrol ederek 3,5-4 saat pişiriniz. İşkembe piştikten sonra, delikli kepçeyle tencereden alarak bir kevgirin üstünde soğutunuz.
İşkembenin piştiği sudan 12 su bardağı su alarak orta boy bir tencereye koyup ağır ateşte kaynatınız.
Küçük bir kapta sütü kaynatınız. Kaynamış sütten azar azar bir kaseye alıp, unu süte karıştırınız.
Unlu karışımı kaynayan çorba suyuna azar azar karıştırarak döküp 20 dakika ağır ateşte kaynatınız. Bir tahta üstünde işkembeleri keskin bir bıçakla zar gibi doğrayarak, kaynayan çorbanın içine atıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine boşaltınız.
Küçük bir kapta tereyağı eritiniz. Kırmızıbiberi ekleyip karıştırdıktan sonra, kaselerin üstüne eşit olarak döküp servis ediniz.
Not: Sütlü işkembe çorbasının yanında, 1/4 su bardağı sirkeye karıştırılmış 2 diş dövülmüş sarımsakla servis edilir.
|
|