Soyduğumuzsoğanları küp küp doğrayarak kavuruyoruz, üzerine yıkayıp, doğradığımız ıspanakları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. 10 dakika kadar kavurduktan sonra yarım bardak sütü ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde 1 kaşık unu yağ ile kavurup, ıspanaklara ekliyoruz. Yaklaşık 10 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Tabağa aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc119196
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2016
1,339 defa indirildi / yazdırıldı
½ kg ıspanak
1 adet soğan
1 bardak süt
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kişniş
Ispanaklarımızı temizleyerek, iyice yıkayalım ve ince ince doğrayalım.
Soğanımızı ince ince kıyalım.
Bir tavada margarinimizi kızdıralım ve soğanlarımızı ilave edelim.
Soğanlar kavrulduğunda ıspanaklarımızı ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonrasında karabiber, tuz ve kişnişi ilave edelim.
Kavrulan ıspanaklarımıza 1 bardak sütü ekleyelim.
İki taşım kaynattıktan sonra bir süre sıcağında bekleterek et yemekleriyle servis edelim.