|
Sütlü Kuru İncir Ezmesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95688
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
İncirler yıkanır, sap kısımları kesilir, sütle birlikte 2-3 saat ıslatılır. Tencereden incirler alınır, robotta çekilir. Üzerine süt dökülerek biraz daha çekilir. Muhallebi kıvamına gelince servis tabağına alınır, fındık, ceviz vb ile servisi yapılır.
|
Sütlü Kuru İncir Ezmesi |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75241
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
4,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
1 kg. kuru incir
1 lt. süt (4 su bardağı )
200 gr. çekilmiş antepfıstığı
Kuru incirleri, saplarını ayıkladıktan sonra bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar soğuk suyun içinde 2 saat kadar bekletin.
İncirleri süzdürüp bir mutfak robotuna koyun. Üzerine sütü ekleyin, parçalama bıçağını kullanıp sütle inciri birlikte robottan geçirerek, muhallebi kıvamına getirin.
Tadını kontrol edip dilerseniz şeker ekleyin. Tatlıyı bir servis kabına aktarıp, üzerini çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
|
|