|
Sütlü Mantar Çorbası |
|
Oya Ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137766
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2018
891 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
400 gr. mantar
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağında doğranmış mantarlarınızı sarımsakla beraber soteleyin. Mantarlar suyunu çekince ocaktan alın ve bekletin. Ayrı bir tencerede, kalan tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun, üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ve sütü dökün ve bir taşım kaynatıp kızarmış mantarları ilave edin. Çorbanızı karıştırarak 15 dakika pişirin. Süt, kremayı ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatıp servis yapın.
|
Sütlü Mantar Çorbası |
|
nurettin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc144645
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2019
656 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram kültür mantarı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Mantarları küp küp doğrayın ve bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da ekleyip mantarları güzelce haşlayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip zeytinyağını ekleyin. Unu da yağa ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Hafifçe pembeleşen unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
Haşladığınız mantarların yanı sıra 4 su bardağı su ile tuz ve karabiberi de tencereye ekleyin.
Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirin. Çorbanız hazırdır.
|
Sütlü Mantar Çorbası |
|
günşıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc155140
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın. Doğranan mantarları limonlu suyun içinde haşlayın.
Çorba tenceresinin içinde, tereyağı eritin ve unu ilave edip kavurun.
Hafif renk alan unun üzerine sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Mantarları ve suyun kalanını ilave edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip pişirmeye devam edin.
Hafif kaynamaya başlayınca altını ve tencerenin kapağını kapatıp dinlendirin.
Not: Mantarları önceden haşlanmış olarak ilave ederseniz, haşlanırken salacağı siyah suyun çorbanın rengini bozmasını engellersiniz. Eğer un ile tereyağını kavururken topaklanma olduysa, blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvama getirebilirsiniz.
|
Sütlü Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165652
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2022
344 defa indirildi / yazdırıldı
|
9-10 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Mantarları limonlu suya doğruyoruz. Tereyağını eritip zeytinyağı ekliyoruz ve mantarları ısınan yağda sote ediyoruz. Daha sonra soğan, sarımsak ve unu ekliyoruz. Biraz daha kavurup suyunu ekliyoruz. Kaynadıktan sonra bir bardak sütü ekliyoruz. Ocaktan inmeye yakın tuzunu atıyoruz. Kaselere paylaştırarak servis ediyoruz.
|
Sütlü Mantar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177338
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2024
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 paket kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu
Dereotu
Tuz
Karabiber
Öncelikle, mantarların kabuklarını soyup halka halka dilimleyin. Küçük bir tencerede üzerlerini hafif aşacak kadar su ve limon suyu ekleyip, çok az haşlayın. Diğer tarafta çorba tenceresine tereyağını ekleyip eritin. Unu ilave edin. Hafif sararana kadar kavurun. Sıcak suyu katıp karıştırarak çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirelim. Ardından sütü azar azar ve karıştırmaya ara vermeden ekleyin. En son mantarları ve tuzu ekleyip kısık ateşte, çorba kaynayana kadar, pişirin. Ocağın altını kapatın. İnce kıyılmış dereotu serpip, servis yapın.
|
|