|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
Nurpare
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc12297
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007
3,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı konserve mısır
1 litre süt
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yağ, un ve mısır unu 2-3 dakika kavrulur. Üzerine karıştırarak soğuk süt katılır. Süt ısınınca mısır ve tuz eklenir. Bir taşım kaynatılır, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.
ML® Mısır Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "pastörize" tarafından gönderildi. 25.01.2021
|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
ziyafet
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18736
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
5,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 sap taze soğan
1 orta boy beyaz kuru soğan
50 gr. tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı un
2 küçük kutu mısır konservesi (220 x 2 gr.)
1 litre (4 su bardağı -250 x 4 ml.-) sebze suyu (ya da 1 litre su + 2 sebze suyu tableti)
1 su bardağı (250 ml) süt
1 kutu hazır krema (200 ml.)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı safran
1 kesme şeker
Servis yaparken üzerine serpmek için arzuya göre pul biber ve parmesan peyniri
Tereyağını derin ve geniş bir tencerede kızdırın, ince kıyılmış taze soğan ve kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Konserve mısırları suyunu süzmeden tencereye ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 1 litre su ve 1 su bardağı sütü tencereye ilave edin, kesme şeker ve sebze tabletlerini de ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra çorbaya hazır krema, tuz, karabiber ve safranı ilave edip karıştırın ve çorbayı ateşi kapatmadan el blenderından geçirin. Çorbayı kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Servis kaselerine alıp üzerine isteğe bağlı olarak parmesan peyniri tozu ve pulbiber serperek servis yapın.
ML® Süt Çorbası için tıklayın
|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
subutay
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55062
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
3,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 su bardağı konserve mısır
1 su bardağı yarma buğday
1 litre süt
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 orta boy rendelenmiş havuç
2 adet et bulyon
Az miktar tuz
Az miktar pul biber, karabiber
1 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı Un
Hazırlanışı
Öncelikle bir gün önceden ıslatılmış yarma buğdaylar, derin bir tencerede iyice pişene kadar haşlanır. Ayrı bir tencereye konularak ısıtılan margarin yağı kızınca, üzerine un eklenir. Yağ, pembeleşene kadar ağır ateşte kavrulur. Daha sonra az miktarda su ve süt ile et bulyon eklenerek, topaklaşmaması için çırpıcı yardımı ile iyice karıştırılarak muhallebi koyuluğunda bir çorba sosu elde edilir. Sos, daha önceden pişirilen yarmanın içine eklenir. Haşlanmış mısır ile rendenin ince yönüyle çekilmiş havuç, tuz, krema ve baharatlar eklendikten sonra çorba koyu kıvama gelinceye kadar ağır ateşte, ara sıra karıştırılarak kaynatılır. Hazırlanan çorba sıcak hâlde kaselere konulup, üzeri önceden ayrı bir tavada tereyağı ve pul biber ile hazırlanan tereyağlı pul biber sosu ile süslenerek servis yapılır.
|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65013
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. konserve mısır
4 su bardağı su
1 adet biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane
Tuz
Mısırları tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Tuzunu koyun. Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin. Mısır nişastasını ayrı bir kapta sütle karıştırıp çorbaya ilave edin. Dört dakika kaynatın. Köriyi ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Bir tavada margarini eritin. Kırmızıbiber ve naneyi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
canseza
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73851
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr konserve mısır
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patates
300 ml sıcak süt
100 ml krema
2 diş sarımsak
1 adet konserve mısır
1 adet kırmızı biber
Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, zeytinyağı ısınınca, üzerine ince doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsağı (yarımay şeklinde doğranmış) kırmızıbiber ilave edin. Yaklaşık 6 dakika sote yapın, delikli kepçe ile kırmızıbiberleri bir tabağa alın. Soğanların üzerine, küp doğradığınız patatesi, havucu ekleyip sote yapmaya devam edelim sonra sırası ile mısırı, sütü tavuk suyunu ekleyin. Hızlı ateşte kaynama kıvamına gelene kadar tutun, daha sonra kısık ateşte yirmi dakika pişmeye bırakın. Pişen karışımın yarısını, ayrı bir kaba alın içine fıstıkların yarısını ilave edin robotta püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi, tekrar tencereye ilave edin, tuzunu ve kremasını ilave edip, kıvama gelene kadar ara sıra karıştırarak ocakta tutalım. İndirmeye yakın, çorbanın üzerine sote yaptığımız kırmızıbiberleri ilave edin bir iki karıştırıp ocaktan alın. Üzerine kalan fıstıklarla beraber, karabiber serpiştirip servise sunalım.
|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
teşhis
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111155
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2015
1,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
4 su bardağı su
1 adet biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı köri
Tuz
Mısırları tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Tuzunu koyun. Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin. Mısır nişastasını ayrı bir kapta sütle karıştırıp çorbaya ilave edin. Beş dakika kaynatın, köriyi ilave edip ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin.
|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
metanett
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc149865
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2020
551 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı konserve mısır
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı süt
Tuz
Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin ve soğanları da ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Ardından mısır ununu ve unu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Üzerine su ve sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
En son mısır ve tuzu ekleyin ve bir süre daha kaynatın.
Sıcak servis edin.

|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
Somuncu
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173189
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavurun
Mısır ununu ekleyip kavurun
Süt ve suyu ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırın
Mısırları ekleyip güzel bir kıvam alana kadar pişirin
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın.

|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177557
Gönderme Tarihi: 01.May.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı konserve mısır (dondurucuda saklanan süt mısır)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
Tuz
Kuru nane
Öncelikle derin bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı kızdırıp unu sürekli karıştırıp, yakmadan kavurun. Una süt ve suyu ekleyip, kaynayana kadar karıştırın. Konserve mısır ya da yazdan dondurucuda sakladığınız süt mısırları ilave edin. Karıştırma işlemine devam edin, tuzu ve et suyunu ekleyin, kısık ateşte kaynamaya devam edin. Çorbayı taneli veya blenderden geçirebilirsiniz. Üzeri için bir tavada tereyağı eritebilirsiniz. Toz nane ile servis edebilirsiniz.

|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3260 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181376
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2025
109 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış mısır (taze veya konserve)
1 adet orta boy soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
3 su bardağı tavuk veya sebze suyu
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema veya yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Taze nane veya dereotu (servis için)
Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. Doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine unu ekleyip kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Haşlanmış mısırı ve tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alın ve blender veya çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Çorbayı tekrar ocağa alın. Sütü ve krema veya yoğurdu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz kırmızı biber ekleyip karıştırın.
Çorba tekrar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.
Servis yaparken üzerine taze nane veya dereotu yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servis edin.

|
Sütlü Mısır Çorbası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3260 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181458
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2025
24 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı mısır (haşlanmış veya konserve)
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu veya su
1 su bardağı süt veya krema
Tuz, karabiber
İsteğe bağlı: Pul biber veya kıyılmış maydanoz (servis için)
Tencereye tereyağını alın ve ince doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulmuş soğana unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Bu adım, çorbanın kıvam almasını sağlayacaktır.
Tavuk suyunu (veya suyu) azar azar ekleyerek karışımı topaklanmaması için çırpıcıyla karıştırın. Çorba kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
Haşlanmış veya konserve mısırları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. İsteğe bağlı olarak, çorbanın yarısını blenderdan geçirerek daha kremamsı bir kıvam elde edebilirsiniz.
Çorbanız kaynadıktan sonra süt veya kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Çorbayı sıcak servis edin. Üzerine pul biber, kıyılmış maydanoz veya birkaç mısır tanesi ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
|
|