|
Sütlü Patates |
|
yediveren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64486
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011
2,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarımsak
3 dal taze biberiye
Tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyip yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerede kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
Sütlü Patates |
|
kıvılcım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc44236
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2009
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. patates
40 gr. zeytinyağı
2 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı silme süt
Tuz, kekik, nane
YAPILIŞI:
Patatesleri ayıklayıp, yıkayınız. Cevizden büyük parçalara iri iri doğrayınız. Bir tavada hafif ateş üzerinde zeytinyağını kızdırınız. Ufalanmış kekik ve naneye buladığınız patatesleri tuzlayarak bu yağda karıştırarak kızartınız. Gerekirse çok az su ilave ediniz. Patatesler yumuyaşınca ateşten alınız. Sıcak bir yerde muhafaza ediniz. Tavanın içinde kalan suya bir kaşık silme un ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurunuz. İçine yumurta sarısını ekleyip karıştırınız. Azar azar sıcak sütü döküp, tahta kaşıkla karıştırarak bütünleştiriniz. Yaptığınız bu meyaneyi, sıcak muhafaza ettiğiniz pişmiş patateslerin üzerine kaynar vaziyette dökünüz.
|
|