Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Sarımsakları dövün ya da rendeleyin.
Tereyağını tencerede eritin.
İçine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sarımsak ve patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak sütü karışıma ekleyin.
Bir taşım kaynayana kadar pişirip ocaktan alın.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra içine cevizleri, tuzu ve baharatları ilave edin.
Hepsini harmanlayıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc56138
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
5,124 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet orta boy patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanlar közlenir, sıcakken soyulur, blendere atılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve şeklini kaybedene dek çekilir. Özellikle ızgarada pişirilmiş et ve tavuk yemekleriyle servise sunulur.