Kısa URL: https://ml.md/lc135988
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2018
1,217 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Pirinç 83 gr / 1 çay bardağı
Süt 2000 ml / 10 su bardağı
Su 400 ml / 2 su bardağı
Toz şeker (isteğe bağlı) 6 gr / 3 çay kaşığı
Tuz 4 gr / 1 tatlı kaşığı
Süt ve su karıştırılıp, kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca içerisine pirinç eklenir.
Tuz ve isteğe bağlı olarak toz şeker içerisine eklenir.
Pirinçler pişene kadar kaynatılır.
5 dakika dinlendirildikten sonra servis edilebilir.
Not: Trakya mutfağında sütlü çorbalar yapılışları bakımından benzer olmakla birlikte malzemeleri bakımından farklılık göstermektedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc141629
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2019
507 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
2 kahve fincanı pirinç
2 bardak su
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Tencereye su konur ve kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir. Pirinçler pişme aşamasına geldiğinde süt ilave edilir ve 15 dk daha kaynatılır. Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra servise hazır hale gelir.