Kısa URL: https://ml.md/lc62644
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram toz şeker
70 gram nişasta
4 portakal
1 litre süt
Portakalların suyunu bir tencereye sıkınız. Sarı kısmı tel tel kıyınız. Bir litre suda pişinceye kadar haşlayınız. Sonra suyunu süzünüz. Başka bir tencereye bir litre süt, dört portakalın suyu ve haşlanmış portakal kabuklarını koyunuz. İçerisine şekeri ilâve ederek kaynamaya başlayınca, ayrı bir kapta, soğuk su ile ezdiğiniz nişastayı katarak bir-iki taşım pişirerek, tabaklara boşaltınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc103411
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2014
1,611 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet portakal
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam dövülmüş damla sakızı
3 çorba kaşığı nar taneleri
Portakalları ortadan ikiye bölün. Kabuklarına zarar vermeden suyunu sıkın ve içlerinden posa kısmını elinizle sıyırıp alın. Sadece temiz kabuk kısmı kalmalı içine puding konulacak. Tencereye süt ve sıktığınız portakal suyunu koyun. Karıştırarak içine şekeri ekleyin. Isınmaya başlayınca nişastayı az suyla çözdürüp tencerenin içine ilave edin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz soğuyunca içine dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı koyup mikserde 2 dakika karıştırın. Portakal kabuklarını kase gibi kullanarak içlerine doldurun. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.