|
|
Sütlü Revani |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108654
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
4 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
7 Su bardağı süt
Süslemek için (fındık, fıstık)
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1/2 limon
Yumurta ile şeker ayran kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, un, irmik, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, mikserle 1 dakika daha çırpın. Karşımı önceden yağladığınız tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kapağı hiç açılmadan 40 dakika pişirin. Tencerede şeker ve suyu, kısık ateşte 15 dakika kaynatın ve limon ilave edip ateşten alın. Hazırladığınız şerbeti, tepsi ılık iken üzerine dökün. Daha sonra üzerini örtün ve 4 saat dinlendirdikten sonra, dilimleyerek servis yapın.
|
Sütlü Revani |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170157
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2023
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı irmik
4 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Şurup:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
Süslemek için:
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (18x28 cm)
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine irmiği ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve vanilya aromasını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde köpüksü bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyin ve spatula veya kaşık ile köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırın. Kalıba alın, üzerine düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süt ve toz şekeri derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Revaniyi fırından çıkarın. 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk sütlü şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerine hindistancevizi rendesi serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|
Sütlü Revani Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|