|
Vişneli Pirinç Tatlısı |
|
adda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc119528
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2016
819 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı süt
250 ml. krema
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker
Sos için:
1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı su
250 gram çekirdeksiz vişne
3 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 1 tencereye sütü, kremayı, tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri ve pirinci aktarın. Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonra kremalı pirinci kaselere doldurun. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Bir tencereye aktarın. Sekeri ve vişneleri ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Kaselerdeki tatlının üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
VİŞNELİ PİRİNÇ TATLISI |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74709
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
1,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı süt
2 su bardağı vişne
3 çorba kasığı pudra sekeri
İsteğe göre;3-4 çorba kaşığı vişne suyu
ÜZERİNE KOYMAK İÇİN:
Krem santi
Ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri, süt ile haşlayalım.
Vişnenin birazını bütün olarak ayırıp, geri kalanını robottan geçirip, ufaltalım.
Haşladığımız pirinçlerin içine, pudra şekerini, ufalttığımız vişneleri ve vişne suyunu ilave edip, iyice karıştıralım.
Bu karışımı servis tabağına yayıp, üzerini krem şanti ile kaplayıp, vişnelerle süsleyelim.
Buzdolabında biraz bekletip, soğuk olarak servis yapalım.
|
Sütlü Vişneli Pirinç Tatlısı |
|
sevcan
Aşçı
Kayıt: 21.05.2007
Mesajlar: 17 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc15715
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007
2,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı süt
Küçük paket krema (250 ml.)
1 Çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri İçin.
1,5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Pirinç, süt, şeker, kısık ateşte pişirilir.
Pirinç şeklini kaybedince vanilya katılır, ateşten alınır.
Ilıyınca krema eklenir, karıştırılır.
Kaselere taksim edilir.
Üst malzemesini hazırlamak için; su, nişasta, toz şeker, kıvam alana kadar pişirilir.
Sıcakken vişneler atılır, karıştırılır, pirinçli karışımın üzerine konur.
|
|