Kısa URL: https://ml.md/lc18764
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2007
2,948 defa indirildi / yazdırıldı
Açık kapta süt kaynatıyorsanız taşmasına nasıl engel olacaksınız? Ağzına bir tabağı ters kapayın taşmaz. Süt kabarınca tabağı aralayınız su buharı buradan rahat rahat çıkar ve sütün taşmasına meydan vermez, siz de adamakıllı kaynatabilirsiniz. İyice kaynamayan sütlerde mikrop olabilir çünkü süt kabardığı zaman kaynamış değildir, süt 60 derecede kabarır, halbuki mikropların ölmesi için 100 derece kaynaması gereklidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc36370
Gönderme Tarihi: 11.May.2009
1,698 defa indirildi / yazdırıldı
Süt kaynatacağınız zaman, kullanacağınız kab önceden soğuk suyla çalkalayın Böylece, sütün kabarmasını ve kaba yapışmasını önlemiş olursunuz. En önemlisi de süt kaynadıktan sonra tencerenin kenarlarına yapışmayacağı için çok kolay temizleyebilirsiniz.