|
Sütü Kaynatırken |
 |
H.Özerol
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.10.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc18764
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2007
2,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
Açık kapta süt kaynatıyorsanız taşmasına nasıl engel olacaksınız? Ağzına bir tabağı ters kapayın taşmaz. Süt kabarınca tabağı aralayınız su buharı buradan rahat rahat çıkar ve sütün taşmasına meydan vermez, siz de adamakıllı kaynatabilirsiniz. İyice kaynamayan sütlerde mikrop olabilir çünkü süt kabardığı zaman kaynamış değildir, süt 60 derecede kabarır, halbuki mikropların ölmesi için 100 derece kaynaması gereklidir.
|
SÜT KAYNATIRKEN |
 |
sezar
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.05.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36370
Gönderme Tarihi: 11.May.2009
1,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
Süt kaynatacağınız zaman, kullanacağınız kab önceden soğuk suyla çalkalayın Böylece, sütün kabarmasını ve kaba yapışmasını önlemiş olursunuz. En önemlisi de süt kaynadıktan sonra tencerenin kenarlarına yapışmayacağı için çok kolay temizleyebilirsiniz.
|
|