Kısa URL: https://ml.md/lc57017
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2010
5,303 defa indirildi / yazdırıldı
Pirinci tuzlu suda veya et suyunda haşlamalıdır. Sonra, haşlanmış pirinçleri tencereden kevgire alıp sularının iyice süzülmesine terkedilmelidir. Boş kalan tencereye bir miktar tereyağı koymalı, kuşgözü üzümle harç fıstığını ve tuzunu katarak ve pirinçleri de aynı tencereye serpme tarzında yayarak çok hafif ateşte 15 - 20 dakika rutubetini gidermelidir. Kızgın tereyağını da dökerek kapağını kapamalıdır. Beş dakika sonra, tahta kaşıkla karıştırıp sahana almalı ve sıcak sıcak yemelidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc46532
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010
2,532 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pirinç
3 bardak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Pirinçleri ayıklayıp yıkayınız. Tuzu kararında bol suda haşlayınız. Pirinçler şişip pişince indiriniz. Ilistire döküp süzülmeye bırakınız. Tencereyi yağlayınız. İlistirdeki pirinçleri silkeleye silkeleye boşaltınız. Üzerini örtecek kadar su koyunuz. Hafif ateşte üzeri göz göz olunca kızdırılmış yağı üstüne dökünüz. Dibi tutarken indiriniz. Yarım saat dinlendirip tabaklara koyarak servis yapınız.