Bir tencerenin içinde yağ eritilir. İnce doğranmış soğanlar içine atılarak pembeleştirilir. Pembeleşince un ilave edilip karıştırılır. Ayrı bir yerde küçük doğranmış sebzeler et suyunda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan sebzeler unlu karışıma ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Süt ve yumurta terbiye edilerek çorbaya katılır. Blenderde ezilerek püre haline getirilir. Üzerine kırmızıbiberli yağ dökülerek maydanozla servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc33078
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
3,183 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
5 litre et suyu
yarım litre süt
250 gr. havuç
250 gr. taze fasulye
250 gr. patates
250 gr. kabak
250 gr. kereviz
150 gr. margarin
100 gr. pirinç
50 gr. un
150 gr. soğan
5 yumurta
Hazırlanışı:
Sebzeleri ayıklayın ve doğrayın. Ayrı bir kapta ince ince doğranmış soğanı yağ ile hafifçe sarartın. 50 gr. unu ilave edin. Biraz da unla kavurduktan sonra et suyunu, doğranmış sebzeleri, pirinci ilave edin. Yavaş ateşte kaynatarak sebzeler ezilinceye kadar pişirin. İnce gözlü süzgeçten geçirin. Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı ile sütü çırpın. Kaynayan süzülmüş çorbaya ilave edin. Tuz katarak ateşten alın.