|
Tahıl Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc157900
Gönderme Tarihi: 25.May.2021
706 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Buğday ve mercimek ayrı ayrı kaplarda ıslatılır.
Ertesi gün buğday ve mercimek ayrı tencerelerde haşlanır.
Ayçiçeği yağı bir tencerede ısıtılır, soğan ve sarımsak ince doğranır, yağda bir süre kavrulur, üzerine salça ve tuz eklenir.
Buğday ve mercimek haşlama suyu ile birlikte kavrulmuş soğan ve sarımsakların üzerine eklenir, yeteri kadar da sıcak su konarak bir süre kaynatılır.
Tencereye en son kıyılmış ıspanak yaprakları eklenir, bir süre daha kaynatarak, ateşin altı kapatılır, sıcak servis yapılır.
|
Tahıllı Çorba |
|
sabire şensoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc145994
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2019
848 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
Et suyu
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
Yarım limon
Üzeri için:
Nane
Tereyağı
Pul biber
Buğdayı sıcak suyla ıslatın. Küçük bir tencereye koyun ve iyice haşlayın. Suyu biterse tekrar ekleyin. Haşlanan buğdayı ve nohudu büyük çorba tenceresine aktarın. Üzerine sıcak su ve et suyu koyup beraber pişirin.
Karıştırma kabına yoğurt, un, limon suyu ve yumurta sarısı ekleyin. Çırpma teliyle karıştırın. İçine 1 bardak soğuk su koyun. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar alıp, terbiye kasesine koyun, bir yandan da hızlıca karıştırın. Çorbanın tuzunu da atın. Kaynayıp kıvamı ortaya çıkınca servis kasesine dökün.
Tereyağını küçük bir tavada eritin. İçine nane ve pul biber atıp kızartın. Bu sosu da çorbanın üzerine dökerek servis edin.
|
Tahıl Çorbası |
|
filihiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2015
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105971
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2015
1,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı aşurelik buğday
1 kahve fincanı nohut
1 kahve fincanı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates
2 adet domates
6 bardak su
Tuz
Karabiber
Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğday, nohut ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Tereyağını eritin, üzerine un ilave edip kavurun. Salça ve küp doğranmış domates ekleyip kavurmaya devam edin. Su, buğday, nohut ve mercimeği ekleyip pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.
|
Tahıl Çorbası |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90187
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2013
3,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kımızı mercimek
1 baş soğan
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 kaşık nane
1 çay bardağı pirinç
1 adet tavuk bulyon
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 kaşık salça
2 kaşık sana yağı
Soğanı küçük küçük doğrayın tencerede sana yağıyla kavurun tüm malzemeyi koyun, kaynasın. Yumurtayla yoğurdu terbiye edip içine dökün, naneyi yakın üzerine dökün.
|
|