Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Tahıllı Ekmek (3 adet - 12,598 defa bakıldı)

Tahıllı Ekmek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tahıllı Ekmek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140195
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
985 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

20 gram kuru maya
3 su bardağı ılık su
1 kg durum buğdayı unu
200 gram keten tohumu
150 gram kabak çekirdeği içi
150 gram ay çekirdeği içi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
20 gram tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi
2 çorba kaşığı süt

Mayayı yarım çay bardağı ılık suda 10-15 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın. Bu kısma maya, tuz ve kalan suyu ekleyerek, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur ele yapışmayacak hale gelince üzerine nemli bir bez örterek 1 saat ilk mayalanma işlemi için dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamura keten tohumu, kabak çekirdeği, ay çekirdeği ve ceviz ekleyip yavaşça yoğurarak karıştırın. Hamuru büyük boy bir baton kalıba yerleştirin. Üzerine süt sürüp, kabak çekirdeği serpiştirin. 2 saat kadar daha mayalandırın. İkinci mayalanma da gerçekleştikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.



Tahıllı Ekmek

ruhi bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.01.2018
Mesajlar: 27
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc131379
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2018
718 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı kepek unu
1 su bardağı çavdar unu
1/2 çay bardağı içme suyu
1 çay kaşığı instant kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı mısırunu
3 kaşık margarin

Çukurca bir kabın içerisine unları, tuzu, margarini, mayayı ekleyip karıştırın. Suyu ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın. (cıvık bir hamur oluyor) Kabınızın üzerini streç film ile sarın ve 12-18 saat arası mutfak ısısında dinlenmeye bırakın. 12 saat sonra hamurunuz kabarmış üzerinde onlarca gözenekler varsa tamamdır. Yoksa, 1-2 saat daha bekleyin kabarma ve gözenek ipuçlarını gözlemleyin. Hamuru alacağınız masa veya tezgahın üzerine, temiz bir mutfak havlusu serdikten sonra havlunun yarısına bolca un serpin. Elinizide bolca unlayarak hamuru alın, havlunun unlu kısmının üzerine koyun. Hamurunuzu 2 kez katlayın. Üzerine bolca un serptikten sonra, havlunun diğer yarısını kapatın ve 2 saat bekletin
1.5 saatin sonunda fırını 240 dereceye ayarlayın ve içerisine pişirme kabını kapağıyla birlikte yerleştirin, yarım saat durucak. 2 saat dolduktan sonra, fırındaki sıcak kabı elimizi yakmayacak kalın bir havluyla tutarak çıkartalım. Havluda sarılı duran hamuru sıcak kabın kenarından kaydırarak yerleştirelim. Kabı sallayarak hamuru oturtun. Kapağını kapatıp 30 dk. pişirdikten sonra kapağını çıkartıp 15 dk. üzerini kızartın ve fırından alıp soğumaya bırakın.



Tahıl Ekmeği

beslenme saati
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2016
Mesajlar: 30
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc136557
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2018
694 defa indirildi / yazdırıldı




1½ bardak beyaz un
1 bardak tam buğday unu
1 bardak çavdar unu
¼ bardak mısır unu
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı pekmez
1½ bardak su, oda sıcaklığında
1 çorba kaşığı tereyağı, yumuşak

Eğer elle yapıyorsanız, unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu, pekmezi ve tereyağını ilave ederek, hamuru 7 dakika yoğurun. Hamur yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalıdır.
Eğer mikser ile yapıyorsanız, miksere hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra, unları, tuzu ve kuru mayayı, mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu, pekmezi, tereyağını ilave ederek, hamuru 3-4 dakika yoğurun. Hamur yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalıdır.
Hamuru evin ılık bir yerinde, 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hazırladığınız hamuru, mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle, 2-3 dakika yoğurun, iyice yağlanmış 12cm x 21cm x 8cm ebatlarında bir ekmek kalıbına yerleştirin, 1 saat daha kabarması için bekletin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 50 dakika, üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Makinede Yapılışı:
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp, pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve pekmezi koyun. Unları bir kaşıkla serperek, suyu örtecek şekilde ilave edin. Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını, unların hemen üstüne, haznenin farklı köşelerine yerleştirin. Unların ortasında küçük bir çukur açıp, içine mayayı serpiştirin.
Ekmek haznesini makineye yerleştirip, kapağını kapayın.
Tahıl ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.
Programın ilk 5-10 dakikasinda, makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme var ise, plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa, birkaç kaşık su ilave ederek, yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp, bir soğutma teline, veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.







Tahıllı Ekmek Tarifleri Hamur İşleri



(3 adet Tahıllı Ekmek 12,598 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort