|
Tahin Pekmezli Muhallebi |
|
Bayramcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc143511
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2019
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 litre süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Pekmez
Süt, nişasta, un, yumurta ve toz şekeri tencerede karıştırın. Ocağa aldıktan sonra devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra tahin ekleyin. Yine karıştırmaya devam ederek bir dakika daha pişirin. Kenara alın ve kaselere paylaştırın.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra, buzdolabına kaldırın. Servisten önce üzerine ister bir tatlı kaşığı isterseniz bir çorba kaşığı pekmez koyarak servis edin.
|
Pekmezli Tahinli Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176541
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2024
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 adet yumurta sarısı
½ çay bardağı tahin
5-6 tatlı kaşığı pekmez
Tatlı kaselerine 1'er tatlı kaşığı pekmezi koyun.
Kaseyi çevirerek her yerine pekmez bulaşmasını sağlayın.
Tencereye, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü alıp orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirmeye başlayın.
Karışım koyulaşıp üzeri göz göz olunca, tahin ve vanilini ilave edip 1 dakika daha pişirin.
Tatlınızı kepçeyle kaselere koyun. Buzdolabına alıp iyice soğutun.
Servis etmeden önce tatlının kenarlarını hafifçe bıçak yardımıyla kaseden ayırın.
Servis tabağına ters çevirip servis edin.
|
|